Kuşadası Emniyet Müdürlüğünce, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Adalızade Mezarlığı’nda bulunan şehitlik ziyaret edildi. Ziyarete, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, turizmciler, vatandaşlar, polis memurları ve amirler katıldı.

ŞEHİTLİKTE DUYGULANDIRAN NOT

Polis şehitliğinde okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından mezarlığa karanfil bırakıldı. Burada herkesi duygulandıran bir olay yaşandı. 4 yıl önce görevi sırasında şehit düşen polis memuru Fuat Kaplan’ın ikiz çocuklarının şehit babalarına yazdıkları notlar duygulandırdı. Şehit polis memuru Fuat Kaplan’ın ikiz çocukları Mehmet Rüzgar ve Mesut Çınar Kaplan’ın geçtiğimiz yıl Babalar Günü’nde babalarının mezarına yazdıkları, “Sevgili babam, seni çok seviyorum. Sen ölsen de, sen benim kalbimdesin. Babalar Günü’n kutlu olsun. Seni çok özledim. Canım babam” şeklindeki not katılımcıları duygulandırdı.
  Şehitlik ziyaretinden sonra Kaleiçi Camii’nde aziz şehitlerimizin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim ve lokma hayrı ile devam eden etkinlikler kapsamında öğleden sonra Şehit ve Gaziler Derneği ile Polis Emeklileri Derneği ziyaret edildi.