Etkinliğe Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile eşi Nil Kayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Ferah Sürekçi, Fevziye Tekeroğlu, KUŞAKK Başkanı Şerife Atınç ve KUŞAKK üyesi kadınlar katıldı.

5 BİN BEZ TORBA DAĞITILDI

Doğaya ve çevreye zararlı plastik poşet kullanımını azaltmak amacıyla Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Salı pazarında, Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK) üyesi kadınlar tarafından üretilen 5 bin adet bez çanta ve pazar filesi esnafa ve vatandaşlara dağıtıldı.

NAYLON POŞETİN ZARARLARI ANLATILDI

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, petrolden üretilen plastik torbaların, başta kanser olmak üzere ölümcül hastalıklara neden olduğunu belirterek farkındalık yaratmak, konunun önemine dikkat çekmek için vatandaşlara naylon poşetlerin hem çevre, hem de insan sağlığına zarar verdiğini anlattı. Şerifoğlu vatandaşlara, çevreye olan sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için plastik poşet kullanmamaları çağrısında bulundu.

BROŞÜRLÜ UYARI

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da, çevre kirliliğinin önüne geçmek için, bez çanta ve filelerle birlikte plastik poşet kullanımının doğaya ve çevreye verdiği zararları anlatan broşürleri vatandaşlara ve esnafa dağıttı. Sembolik küçük adımlarla naylon poşet kullanımının önüne geçmek istediklerini söyledi. Başkan Kayalı, vatandaşlarla sohbet ederek bez çanta ve pazar filesi kullanma çağrısı yaptı.