İlçe ziyaretleri kapsamında Karacasu’ya gelen Ahmet Ertürk’ü kalabalık bir partili grubu karşıladı. Çiçeklerle karşılanıp çiçeklerle uğurlanan Ertürk, parti binasında yaptığı konuşmada, yılların verdiği deneyimle yol haritasını çizdi. 
  Karacasu’da kırgınlıkların bitmesi, eski ve yeni isimlerin AK Parti şemsiyesi altında birleşmesi gerektiğini dikkat çeken Ertürk'ün ziyaretinde AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Fuat Meriç, Kadın Kolları Başkanı Kadriye Sayal, Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tolaz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Geyre eski Belediye Başkanı Hüseyin Gökçe, adaylık açıklamasında bulunan isimlerden Mustafa Gençoğlu, Taner Çetin, Metehan Çifçi ve eski ilçe başkanları da parti binasında yer aldı.

"GÖNÜLLERE GİRMEK LAZIM"

İlçe kongrelerinin Mart sonuna kadar tamamlanmasının ardından yerel seçimler ile parlamento ve başkanlık seçimi için tüm hızıyla çalışmaya başlayacaklarını söyleyen Ertürk, geçmiş yıllardan farklı olarak bu seçimler öncesi adayı daha erken belirleyeceklerini ifade etti. Seçim döneminde  kullanılacak üslup ve vaatler hakkında örneklerle açıklamalarda bulunan Ertürk, bu noktada Aydın  Büyükşehir Belediyesi'nden örnekler verdi. 
  “Yol, köprü, hastane, gölet yaptım” demenin insanlar için bir şey ifade etmediğini anlatan Ertürk, insanların gönlüne girebilmenin önemine dikkat çekti. Ertürk, “Önemli olan kalplere, gönüllere girebilmek. Şu anda mesela Aydın Büyükşehir Belediyesi belki bütçesinin yüzde 10’unu yaşlılara harcıyor. Çocuklara farklı yerlerde yaşayan bu yaşlılara Büyükşehir, sosyal görev yapıyor. Bunları tıraş ediyor, tırnaklarını kesiyor, evlerini süpürüyor” dedi.

"BÜYÜKŞEHİR İNSANLARA DOKUNUYOR"

Bu hizmetleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yaşlı Bakım Hizmetleri'nin yaptığını ancak bu birimlerin geriye çekilerek meydanı Büyükşehir'e bıraktıklarını söyleyen Ertürk, “Şimdi Büyükşehir bakıyor, elbette baksın. Devlet para veriyor Büyükşehir'e. Büyükşehir bu hizmetleri belki güzel yapıyor. Kabul görüyor. Toplumda da kabul görüyor. Ama geri kalan yüzde 90 işi yapmıyor. Bunları da geçiştiriyor. Özlem Hanım, her doğan çocuk için tebrik kartı gönderiyor. Vatandaşın hoşuna gidiyor. Bu vatandaşa yetiyor. Ben bunu anlamıyorum. Demek ki siyaset böyle olacak. İnsanlara dokunup, temas edeceksin”  şeklinde konuştu.

“BAŞARISIZLIĞIN SEBEBİNİ ARAŞTIRACAĞIZ”

Mevcut İlçe Başkanı Fuat Meriç’in bütün cemiyetlere katılmasını takip ettiğini söyleyen Ertürk, Meriç’e teşekkür etti. Bunun vatandaşlara ulaşmak için güzel bir durum olduğunu dile getiren Ertürk, “Sıkılmadık el bırakmayacağız. Düğünlere, derneklere, cenazelere, her şeye katılacağız. Bunlar çok önemli. Vatandaş kibar bir şekilde kendisine yaklaşılırsa, saygı gösterildiğini hissederse, oyunu bir anda değiştirebilir. Adayımızı erken belirlememiz gerekiyor. Ben Fuat Başkan'a teşekkür ediyorum. Nerede ne etkinlik olursa katılıyor. Partiye gelen her davete icabet ediyor. Bunlar önemli şeyler. Karacasu teşkilatımız sosyal faaliyetler yönünden etkili. Bu kadar sosyal olan bir teşkilat niye seçimlerde başarısız oluyor, bunu bulmamız lazım. Adayda mı hata yaptık, üslupta mı hata yaptık, bunları bulacağız” diye konuştu.