Aydın’daki Büyükşehir yapılanmasının ardından Çine Belediye Başkanı olarak seçildiği 3.5 yıllık süreç dahilinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışarak Çine’nin kazançlı çıktığını söyleyen Başkan Dinçer, “Yapılan ortada, Büyükşehir ile uyumlu çalışarak Çine kazandı. En son İncirliova’da temel attık ve orası MHP’li bir belediye. Ben, Özlem Çerçioğlu’nun parti ayırdığını düşünmüyorum. Sorun sadece belediye başkanlarının iletişiminde. Biz Büyükşehir'le rakip değil, ekip olmaya çalıştık” dedi. 
  Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 3.5 yıla sığdırılan, elle tutulur, güvenilir ve Çine’nin menfaatine olan projelerin yanı sıra, Çine Belediyesi olarak kendi başlarına geliştirdikleri ve 2019 yerel seçimlerinden önce hayata geçecek olan bir takım projeler hakkında da açıklamalar yapan Başkan Dinçer, ilçedeki türlü sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldan yıla afaki oranda göç vermesi nedeniyle dikkati çeken Çine’de, ters göç başlatmak için türlü projeler geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Dinçer, farklı partilerden olmalarına karşın aynı zamanda Çineli olan AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’tan da bu yönde her zaman destek almaya çalıştıklarını söyledi.

“MODERN DÜĞÜN SALONU VE YÜZME HAVUZU KAZANDIRDIK”

Vatandaşa verdiği sözleri tutabilmek için Büyükşehir Yasası ile birlikte Çine Belediye Başkanı olarak Büyükşehir Belediyesi ile iyi ilişkiler içinde olmasının gerekliliğine işaret eden Dinçer, “Çünkü tüm para ve yetki Büyükşehir'deydi. Biz vatandaşımıza 'hizmet edeceğiz' diye söz vermiştik. Hırsımızı diğer ilçe belediyeleriyle şahsi yarışa değil, vatandaşımıza hizmet için kullanmamız gerekiyordu. Netice olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gittik ve Çine Belediyesi olarak seçim döneminde verdiğimiz vaatlerimizi kapsayan projelerimizi sunduk. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu da ‘Tamam, Çine için ne gerekiyorsa yapalım” dedi. Çine Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin hemen arkasında eskiden hayvan pazarı olarak kullanılan ve daha sonra da ikinci el arabaların otoparkı olarak kullanılmış bir alanımız vardı. Bu alana bizim bir spor kompleksi ve düğün salonu ihtiyacımız vardır. Daha önce Soğancılar Mahallesi’ne bir düğün salonu yapmıştık ancak orası şehrin bir ucunda kalıyordu. Özellikle Yeni Mahalle ve Sarıoğlu Mahallesi’nde vatandaşlarımız kendilerine yakın bir düğün salonu istiyorlardı. Bunu da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na söyledik. Hem spor kompleksimizi, hem de modern düğün salonumuzu hizmete açtık” diye konuştu.

“YENİ BİR KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Çine’nin uzun süreden beridir hayali olan 17 metrelik bir bulvar ihtiyacının da giderildiğini söyleyen Dinçer, “Kağıt üstünde projesi bitmiş ama kamulaştırmalar ve yolun açılması için bir köprü gerekiyordu. Kalabak Köprüsü’nü de açtık. Seçim vaatlerimizden birisi de taksi durağında Kent Meydanı ve Otopark Projesi’ni hayata geçirmekti. Bununla ilgili Başkan Çerçioğlu ile konuştuk, kendisi bunun da yapılacağının sözünü verdi. Ancak kamulaştırma, diğer projeler gibi hemen hazırlayıp ihaleye çıkmakla olmuyor. Kağıt üstündeki prosedürler uzun sürüyor. Halihazırda prosedürleri aştık ve o alandaki mal sahipleriyle pazarlık aşamasına geldik. Bu projemizi de önümüzdeki seçimlere yetiştirip vaadimizi yerine getirmiş olacağız. Ayrıca Çine’ye modern bir kültür merkezi kazandırmak için de çalışma halindeyiz. Çine Lisesi’nin karşısında bulunan mevcut kültür merkezimiz yaklaşık 40 yıldan bu yana ilçemize hizmet veriyor. Soğancılar Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’na yeni bir kültür merkezi yapıp Cumhuriyet Parkı ile bunu birleştirip halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZA DA ÖNEM VERİYORUZ”

Çine Belediyesi olarak çocuklara, gençlere ve kadınlara da sosyal belediyecilik çerçevesinde hizmet edebilmek için büyük önem gösterdiklerini vurgulayan Dinçer, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa Mutaflar Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz ‘Çiçekçilik Projesi’ ile kadınlarımızın ev ekonomisine doğrudan katkı sağlıyoruz. Bu projemizdeki asıl amacımız ev hanımlarımızın evlerine ekmek götürmelerini veya çocuklarına okul harçlığı verebilmelerini sağlamaktır. Bu projemiz sayesinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de vasıtasıyla yılda yaklaşık 1 milyon lira gibi bir parayı kadınlarımıza kazandırıyoruz. Ayrıca kadınlarımız için yemek kursu da düzenledik. Yaklaşık 30 kadınımız bu kursu aldı. Bu kursumuzdan faydalanmalarının ardından artık, makarna, tarhana, salça, yuvarlama ve Paşa Böreği gibi birçok evlerimizde yapılan yöresel mutfak ürünlerinin satışını yapıyorlar. Buradan kendilerine gelir elde ediyorlar. Amacımız bunu daha da büyütüp Çine Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde belirleyeceğimiz bir satış noktasında ilerletmek. Çine Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden bir yer kadınlarımız için tahsis edilecek” ifadelerini kullandı.

“KADIN ÇALIŞMA MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR”

Belediye olarak Çineli kadınlara tesis edilecek olan yerde hem imalat, hem de satış yapılacağını belirten Dinçer, “Yine Kaltun Madencilik işbirliğiyle de kadınlarımız için çini kursu düzenledik. Bu kurslarımızda halen devam ediyor ve çok güzel ürünler ortaya çıkıyor. Bu kurslar vesilesiyle kadınlarımızın yeteneklerini de dışa vurmalarını sağladık. Her hafta İzmir’den profesyonel hocalarımızın öncülüğünde kurslarımız gerçekleşiyor. Hem sergi, hem de satış noktasında bir hayli mesafe kat edildi. Çini kursumuzda kadınlarımızca üretilenleri de sosyal tesislerimize entegre etmek istiyoruz. Orada sadece yeme, içme değil, çini işleyen kadınlarımızın da ürettiklerini satmalarını sağlayacağız. Yani sosyal tesislerimizde, bir anlamda Kadın Çalışma Merkezi’ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Sosyal tesislerimizde kadınlarımız için belirleyeceğimiz yerin bir kısmını üretim ve diğer kısmını da teşhir için ayırmayı düşünüyoruz. Bu projemizin de Çine’deki kadınlarımızın hem sosyalleşip tanışmalarına hem de para kazanmalarına vesile olacağına inancım tam. Hem sosyalleşsinler, hem de ev ekonomisine destek olsunlar istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ORGANİK ZEYTİNYAĞI FABRİKASI FAALİYETE GEÇİYOR”

Aydın’ın Büyükşehir olduktan sonra ilçe belediyesi olarak bazı görevlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devrolduğunu söyleyen Dinçer, “Köylerimiz de tabi yasayla mahalleye dönüşerek ilçe belediyesine bağlandı. İlçemizin 50 bin olan nüfusunun 30 bini köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde yaşıyor. Bu mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza da nasıl katkıda bulunabiliriz diye düşündük. Çine’de en büyük gelir kaynağı hayvancılık ve zeytinciliktir. Hayvancılıkla ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ege-Et Projesi devam ediyor. Hayvan üreticimize Ege-Et sayesinde hem imkan sağlıyoruz, hem de ekonomilerine de doğrudan katkı sağlıyoruz. Ayrıca şu da bir gerçek ki Çine’de üretilen eti, Ege-Et’in Aydın’daki tüm şubeleri vasıtasıyla tüm il genelinde de satışa sunuyoruz. Bu elbette doğal olarak Çine’nin tanınırlığına da katkı sağlıyor. Yani Çine’nin etiyle Aydın’ı doyuyoruz. Bunun yanı sıra biz de Çine Belediyesi olarak zeytincilik ile ilgili de neler yapabileceğimizi düşündük. İnsanımız bizim vesilemizle kendi ürettiği zeytin bir lira daha fazla satabilir mi diye kafa yorduk. Çalışmalarımız neticesinde zeytincilikte babadan kalma yöntemlerle işlenmesi ve saklanması, bu nedenle de değerinden çok daha düşük fiyata satılması sıkıntıya neden oluyordu. Bu kapsamda da bir proje hazırladık ve organik zeytinyağı fabrikası kurduk” dedi.

 “ÜRETİCİSİNİN KAZANCI DESTEKLEMEYLE SINIRLI KALMAYACAK”

“Zeytinyağı fabrikası kurulumu öncesinde zeytin üreticilerimize organik zeytin sertifikası aldırttık” diyen Dinçer, “Bu sertifika sayesinde üreticilerimize devlet desteği geliyor fakat bunun haricinde bir fayda söz konusu değil. Çünkü Çine’de ürettikleri organik zeytini işleyebilecek ve saklayabilecekleri bir ortam yoktu. Bu eksikliği giderebilmek için zeytinyağı fabrikamızı kurduk. Artı zeytin üreticilerimiz için plastik kasalar aldık. Zeytincilerimizden ürettikleri organik sertifikalı zeytinlerini bizzat alacağız. Bu kapsamda, üreticilerimizden belirlediğimiz miktarda zeytini talep edip plastik kasalarımızda toplamaya başlayacağız. Üretici ürettiği zeytini, zeytinliğinden belediyemize ait kamyon ve araçlarımızla fabrikamıza getirip yağını sıkıp Çine Topçam Madran Zeytinyağı markasıyla organik olarak ambajlayıp piyasaya süreceğiz. Artık organik sertifika üreticilerimizin kazancı sadece devlet desteğiyle sınırlı kalmayacak, ürettiklerini daha yüksek fiyata satmalarını da sağlayacağız. Üreticimizden satın aldığımız organik zeytinlerle, günde 60 ton işlem kapasiteli fabrikamızda ambalajlayacağımız markalı organik zeytinyağını tüketiciyle buluşturacağız. Halihazırda yaklaşık 1 yıldır Çine Topçam Madran Zeytinyağı markasıyla organik zeytinyağı satışlarımız devam ediyor. Şu anda İstanbul’da bile marketlerde zeytinyağımız bulunuyor” diye konuştu.

“ÇİNE İÇİN ÇERÇİOĞLU’NUN DA, SAVAŞ’IN DA ELİNİ ÖPERİM”

“Zaman zaman Çine’ye bir şeyler yapıldı ama Aydın Büyükşehir Belediyesi yaptı” yönünde türlü eleştiriler aldıklarını söyleyen Dinçer, “Peki bunu Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne kim yaptırdı. Biz bunu Büyükşehir ile olan ilişkilerimiz, hazırladığımız ve sunduğumuz projelerin elle tutulur, güvenilir ve Çine halkına faydalı olacağını ifade edip ısrarcı olmasaydık ya da Özlem Çerçioğlu ile başka ilçelerde olduğu gibi bir çekişme içerisine girseydik bu hizmet gelir miydi? Sonuçta bu hizmetlerin Büyükşehir'den mi, Hükümet'ten mi, bizden mi gelmiş kısmından ziyade, Çine’ye gelmiş olması önemli. Yapılan ortada, Büyükşehir ile uyumlu çalışarak Çine kazandı. En son İncirliova’da temel attık ve orası MHP’li bir belediye. Ben Özlem Çerçioğlu’nun parti ayırdığını düşünmüyorum, sorun sadece belediye başkanlarının iletişiminde. Biz Büyükşehir'le rakip değil, ekip olmaya çalıştık. Bundan Çine halkı karlı çıktı ve amacımız da buydu. 2014’teki seçim sürecinde de biz bunu söyledik ve sözümüzü tuttuk. Benim belediyecilik anlayışım budur, diğer belediyelerin sorununu bilmem. Ben Çine kazanacaksa ve bunun için Özlem Çerçioğlu’nun elinin öpülmesi gerekiyorsa O’nun elini öperim. Aynı şekilde Mustafa Savaş’ın eli öpülecekse, O’nun da elini öperim. Aynı zamanda Başbakan da Başbakanımdır, Cumhurbaşkanı da Cumhurbaşkanımdır. Bunları halk seçmiş. Sonuçta ben bunlarla direnirsem, kapris yaparsam, Çine’ye hizmet gelmez. Çevre Bakanlığı’ndan geçmişte kendim gittim ve Çine’ye çöp kamyonu kazandırdım. Çine’ye hibe için yine dilekçe verdik ve olumlu karşılandı. 'Biz CHP’li belediyeyiz, onlar AK Parti’li bize hizmet vermezler' diye bir ön yargımız da yok” ifadelerini kullandı.

“HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Çine halkının ağırlıklı olarak merkez sağ görüşlü olduğunu söyleyen Dinçer, şunları kaydetti: “Çine esasen yüzde 55 gibi sol oyun olduğu bir yer değil. Ancak 1999’dan beri ilçemizde CHP’de gözle görülür bir yükseliş var.  Ancak şu da var ki, 2014 seçimlerinde yüzde 56 oyu AK Parti, MHP’li ve CHP’li vatandaşlarımız da verdi. Bu sadece CHP’lilerin oyu değil. Bu bize, o günkü aday olan meclis üyelerimize inanan, güvenen farklı görüşten de vatandaşların verdiği oydur. Bize inandıkları ve güvendikleri için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Görev süremiz dahilinde, yaptığımız hizmetler ve icraatlarımızla hangi platform olursa olsun, oy veren vermeyen tüm Çinelilerin yüzünü kara çıkarmamaya çalıştık. Bunu ben tek başıma değil, çalışanımızdan meclis üyelerimize kadar ekip ruhuyla gerçekleştirdik. Belediye başkanı tek başına hiçbir iş yapamaz. Ben burada sadece son kararı veririm. O yüzden ben bize güvenen vatandaşlarımıza, meclis üyelerimize, çalışan ekibimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben Çine’nin yüzünü karar çıkarmadım, onlar da benim yüzümü kara çıkarmadılar. Hizmet aşkıyla çalışmaya devam ediyoruz.”