Dandalaz’da 28 dönüm arazisinde tarım yapan Mehmet Altıntaş isimli üretici, 5 yıldır bir önlem alınması için mücadele verdiği menfez nedeniyle bayramın ikinci günü kaydedilen aşırı yağışlarda büyük zarar yaşadı. Zeytin arazisi göle dönen, yaklaşık 1 metre yüksekliğinde su biriken Altıntaş, arazisinde yığılı toplam 21 ton, 7 traktör gübresinin de sele kapıldığını söyledi.

“HA KORDONBOYU SAHİLİ, HA BURASI”

 Karayollarına müracaat ettiğini, yetkililerin gelerek incelediklerini söyleyen Altıntaş, “Yapacağız dediler ama yapmadılar. Burada herkesin arazisi menfezden gelen suyla göle dönüyor. Vatandaşların sondaj kuyuları toprakla doldu. Bu menfezden gelen aşırı su ağaçlarımı da kurutabilir. Zaten toprağın bütün özü gitti. Böyle şey görülüp duyulmamıştır. Allah’tan gelen bir şey ama önlem almamız da gerekiyor.  DSİ’den gelen memur menfezin yerini değiştiremeyeceklerini söyledi. Ama yine arazilerimizi etkilemeyecek şekilde yapılabilir. Ha burası, ha Kordonboyu sahili” dedi.

SAMAN VE ARPA SULAR İÇİNDE KALDI

Evinin zemin katında bulunan tarımsal depoyu da su basan Altıntaş, “Arpa, buğday, saman vardı burada. 40 yonca paketi, 40 saman paketi vardı. Bir kısmı zarar gördü. Özellikle en alttakiler su içinde kaldı. 18-19 çuval arpamız zarar gördü. Hayvanlarımız, kuzularımız için kışlık hazırlamıştık bunları. Bunlar da sudan etkilendi” diye konuştu.

30 BİN LİRA ZARAR

Aynı bölgede arazisi bulunan Seyfi Durna da, açtığı sondaj kuyusunun toprakla dolduğunu, zararının en az 30 bin lira olduğunu dile getirdi. Durna, “Yazıklar olsun bu devlete. Böyle bir şey olmaz. Tarlanın orta göbeğinde menfez olmaz. Duvarlarımız göçtü, açtığımız sondaj kuyularımız toprakla doldu. 30 bin lira zararımız var. Mahsullerimizdeki zararı saymıyorum bile” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu