Çalışmalar kapsamında 2014 yılından bugüne kadar 16 bin ton ambalaj atığı, 6 bin 460 kilogram atık pil, 67 ton 985 kilogram bitkisel atık yağ toplanarak ekonomiye kazandırdı.

KUŞADASI GERİ DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYOR

Geri dönüşüm, doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu sağlanması, atık miktarın azaltılması, çevre kirliliğinin azaltılması, geleceğe ve ekonomiye yatırım olması açısından büyük önem taşıyor. Bunun bilincinde olarak Kuşadası Belediyesi doğanın ve çevrenin korunmasına önemli bir katkı sunan geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ambalaj atıklarını, cam ve pet şişeleri mahallelere yerleştirilen özel tasarımlı kumbara ve sepetler aracılığıyla topluyor.

16 BİN TON AMBALAJ ATIĞI

Güzelçamlı Milli Parkı başta olmak üzere Kuşadası sınırları içinde bulunan 23 mahallede 10 adet ambalaj atığı toplama aracı, 346 kafes, 64 kumbara, 27 pet şişe kafesi, 31 alüminyum kafesi, 11 adet 20 metreküplük konteyner ve 133 adet iç mekan kutusu ile geri dönüştürülebilir tüm atıklar ayrı olarak toplanarak Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi'nde ayrıştırılıyor. Geri dönüşüm çalışmaları ile 4 yılda toplam 16 bin ton ambalaj atığı toplandı.

"ÇEVREYİ KORUMAYA DEVAM EDİLECEK"

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ambalaj ve cam atıkların yanı sıra çevreyi korumak amacıyla bitkisel atık yağ ve atık pilleri de toplamayı sürdürüyor. Atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği tarafından gönderilen atık pil toplama kutuları aracılığıyla 6 bin 460 kg atık pil toplayan Temizlik İşleri Müdürlüğü, ev ve iş yerlerinden toplam 67 ton 985 kilogram bitkisel atık yağ topladı.