Öğrencilerin ve kurum yetkililerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların da yer aldığı organizede, önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Aydın İl Müdürlüğü ile Aydın Otizm Derneği’nin çelenkleri Atatürk anıtı önüne koyuldu. 
  Aydın Valiliği önünde gerçekleştirilen törende konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Nurdan Kamal, “2 Nisan, 2008 yılında BM tarafından bütün dünyada otizm konusuna dikkati çekmek ve otizm konusuna çözüm bulmak amacıyla ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ ilan edilmiştir. Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, çocuğun çevresiyle yeterli sosyal ilişki kuramaması, dil ve iletişim becerilerinde belirgin gelişimsel sorunların yaşanmasıyla kendini gösteren gelişimsel bozukluktur. Ancak şunu biliyoruz ki, otizmin erken teşhis edilmesi ve zaman kaybetmeden eğitime katılımının sağlanması, otizmli bireyin tüm yaşantısını değiştirmektedir. Bu sebeple otizm konusunda farkındalık çalışmaları, erken tanı ve eğitim olanaklarının artırılması büyük önem taşımaktadır. Tüm bu çalışmalarımızdaki amacımız otizmli bireylerin ve ailelerin sosyal hayatta yer alabilmeleri, temel ihtiyaçları olan eğitim, bakım ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmelerini sağlamaktadır. Ülkemizde ve dünyada otizm için mavi ışık yakılacaktır. Bu ışığın otizmli çocuklar ve ailelerin sorunlarının çözümü için umut olmasını diliyorum” diye konuştu.
  Etkinliğe katılan öğrenciler ‘Otizmin farkındayız’, ‘Otizm eksiklik değil, farklılıktır’ ve ‘Farkındalığı paylaş’ yazılı kağıtlar ve pankartlarla farkındalık oluşturdular.