EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, 'İlk leyleği görüp haber veren kişiye 1 çuval un' kampanyasının bu yıl da devam ettiğini kaydetti. Sürücü, bu çerçevede ilk leyleği gören Gölbent Mahallesinden Emine Yelmer’e bir çuval un hediye edeceklerini aktardı.

"HALKALAMA, GÖZLEMLEMEYE KATKI SAĞLADI"

Sürücü, Gölbent Mahallesine leyleğin Afrika’dan uzun bir yolculuktan sonra geldiğini dile getirdi. Leyleğin burada bir süre istirahat ettiğini, diğer yandan sulak alanlarda beslenmesini sağladığını kaydeden Sürücü, yuvasını da tamir etmeye başladığını söyledi. Sürücü, “Aşağı Büyük Menderes Havzası’ndaki köylerde yaptığımız izleme ve koruma çalışmalarında, leyleklerin Afrika’dan gelişlerinden çiftleşmelerine, kuluçkaya yatmalarına, yumurtadan yavrunun çıkışından uçuşuna kadar her safhayı gözleyerek kayıt altına almaktayız. Doğa Koruma ve Milli Parklar ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle yapılan halkalama çalışmaları bu yıl da devam ettirilecek" ifadelerini kullandı. 
  Başkanı Sürücü ayrıca, 2004 yılından bu yana leylekleri izleme ve koruma çalışmaları yaptıklarını, 2010 yılından itibaren de İzmir Ege Üniversitesi işbirliğiyle Aşağı Büyük Menderes Havzası köylerinde leylek yavrularını halkaladıklarını sözlerine ekledi.