Türkiye’de yabancı lisansla üretilen ilk otomobil olan ve birçok nedenden dolayı  ‘Hacı’ lakabını alan Murat 124, özellikle son yıllarda kıymete binip klasik araç sevenlerin tutkusu haline geldi. Antika araçlar arasında yerini almaya başlayan ve bazıları tarafından adeta bir tutku haline gelen Hacı Murat 124’lerin bir örneği de, Aydın’ın Köşk ilçesinde göze çarpıyor.

"SENE SANKİ 1976!"

Ahmet Selman Çatalçam’ın orijinal hali mavi renginden fıstık yeşiline çevirdiği ve farklı aksesuarlarla yeniden dizayn ettirdiği 1976 model Hacı Murat 124, adeta küllerinden yeniden doğarken, son haliyle de ilgi çekici hale geldi. Hacı Murat’ın her yönüyle kullanışlı ve rahat bir araba olduğunu vurgulayan Çatalcam, üzerine "T.C. Keyfi Hizmete Mahsustur", "Sene Sanki 1976", "Sensin O Külüstür" gibi ironili ifadeler yazdırdığı arabasının daha çok dikkat çekmesine vesile oldu.   

“HACI MURAT’A KARŞI BİR SEMPATİM VARDI”

Küçüklükten bu yana Hacı Murat 124’e karşı bir sempatisinin olduğunu belirten Çatalçam, “25 yıl önce ailemizin ilk arabası Hacı Murat olduğu için küçüklükten bu yana Hacı Murat’a karşı bir sempatim vardı. Yıllar geçtikçe Hacı Murat’a olan ilgi azalsa da, bendeki o ilgi hiçbir zaman azalmadı. Ailem Hacı Murat’ın üzerine iki tane daha araba alıp sattı. Bir türlü o arabalardan memnun kalmadım. En son ben içimdeki sesi dinleyerek Köşklü bir imam arkadaşımızdan atıl ve hurda bir durumda olan Hacı Murat’ını 2,5 yıl önce, bin 400 liraya aldım. Sonra arabayı sanayiye soktum. Baştan aşağı yenilediğimiz Hacı Murat’a yaklaşık 10 bin liralık bir masraf ettim” dedi.  

İLGİ ÇEKİYOR

Hacı Murat’ın süsü seven bir araba olduğunu dile getiren Çatalçam, “Benim Hacı Murat’a istesen bir 10 bin lira daha aksesuar masrafı yapılabilir. Çocukluktan beri hayalime kavuşmuş oldum. Fıstık yeşili de en çok sevdiğim renk olduğu için mavi olan arabanın rengini bu renge çevirdim. Çoğu araba süsü kabul etmez ama Hacı Murat süsü seven bir araçtır. Benim açımdan Hacı Murat’ların sporlarından çok, klasikleri daha çok dikkat çekiyor. Ben de arabayı bu doğrultuda dizayn ettirdim. Bazı arkadaşlar Hacı Murat’ları, gelin arabası, sünnet çocuğu gezdirme gibi organizasyonlarda kullanmak için süsletiyor. Ama ben o amaçla değil daha çok keyfi binmek için bu şekle getirdim. Görenler çok seviyor ve hoşuna gidiyor. Özellikle ana yollarda gören diğer araç sahipleri yanımıza yanaşıp Hacı Muratla ilgili bilgi alıyorlar” diye konuştu.