Etkinliğe, THK Kuşadası Şubesi Genç Kanatlar Topluluğu ve Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

"THK ÜLKEMİZİN GURUR KAYNAĞIDIR"

THK Kuşadası Şube Başkanı Cengiz Kanat, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Gençlerimize havacılık faaliyetlerini tanıtmak, sevdirmek, havacılık ve uzay bilimi ile ilgili projeler üretmek, gelişen havacılık sektöründe temel eğitimlerini almış bireyler kazandırmak, gençlerin bu alanlardaki bilgilerini arttırarak sosyal yönleri ve ahlaki değer yargıları güçlenmiş topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla kültür gezisi düzenledik. Genç Kanatlar Topluluğu'nün temelleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda havacılığın tanıtılması, havacılığa gönül vermiş gençlerin bir çatı altında toplanması ve sosyal sorumluluk projelerinin gönüllülük esasıyla yürütülmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Türk Hava Kurumu önderliğinde 2008 yılında atılmıştır. Genç Kanatlar Topluluğu, Türk Hava Kurumu’nun ülke geneline yayılmış şubeleri bünyesinde oluşturulmaktadır" dedi.

"11-22 YAŞLARINDAKİ GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUZ" 

Kanat, topluluğun 5 bine yakın havacılığa gönül vermiş gençlerden oluştuğunu belirterek, “11–22 yaş grubundaki en az 5 kişiden oluşan bir topluluk ve bu topluluk gönüllülük esasına dayanır. 11–12 yaş gurubu Serçeler, 13–15 yaş gurubu Şahinler ve 16–22 yaş gurubunda olanlar Kartallar olarak isimlendirilir. THK şubelerine başvuruda bulunan ve 11–22 yaş grubunda olan tüm gençlerimiz, Genç Kanatlar Topluluğumuza üye olabilir. Üyelik kaydı için üye başvuru formu ile birlikte nüfus cüzdan fotokopisi, öğrenim belgesi ve 3 adet vesikalık fotoğraf gereklidir. Üyelik ücretsizdir. Havacılığa gönül vermiş, genç kanat olmak isteyen tüm gençlerimizi Kuşadası şubemize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.