2016 yılında kısmen ibadete açılan caminin açılışı, Cuma namazını müteakip gerçekleştirildi. Açılışa, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Diyanet İşleri Başkanlığı Basılı Yayımlar Daire Başkanı Dr. Faruk Güllü, İlçe Müftüsü Ahad Taşçı, kamu kurum kuruluş amirleri, oda başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk konuşmayı yapan Hayırseverler Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nevzat Üçüncü, caminin temelini 2015 yılında attıklarını, hayırsever vatandaşların katkılarıyla 3 yıl içerisinde camiyi ibadete hazır hale getirdiklerini söyledi. Caminin 1 milyon 450 bin liraya mal olduğunu belirten Üçüncü, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

"CAMİLERİMİZ AYIRT ETMEDEN BİR ARAYA GETİRİR"

Didim İlçe Müftüsü Ahad Taşçı ise, camiyi açmanın sevinci içerisinde olduklarını belirterek, “İlçemizde halen 25 cami bulunmakta ve 2 caminin inşaatı devam etmektedir. Bu camilerimizi kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız” dedi. 
  Diyanet İşleri Başkanlığı Basılı Yayımlar Daire Başkanı Dr. Faruk Güllü de, camilerinin insanları bir araya getiren önemli mekanlar olduğunu belirterek, “Kadınıyla, erkeğiyle her yaştan insanı bir araya getiren mabetlerimizdir. Camilerimiz ayırt etmeden bir araya getirir. Çocuklarımızın eğitim aldığı, bilmediklerimizi öğrendiğimiz yerlerdir” diye konuştu.

"CAMİLER TOPLANILAN YERLERDİR"

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, “Camiler ve mabetler sadece ibadet yapılan yerler değil, toplanılan yerlerdir. Bir sürü konuların istişare edildiği yerlerdir. Esas itibariyle toplanılan yerlerdir. Buralarda hep birlikte aynı duygularla bir arada toplanılır” diyerek emek veren ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

"BU MİLLETİN HAMURU İMAN VE İSLAM'LA YOĞRULMUŞTUR"  

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, güzel bir cami yapıldığı vurgulayarak, “Hep birlikte aynı kıbleye yönelerek, aynı Allah’a, aynı kitaba inanarak, aynı iman ve duygularla birlikte yaşıyoruz. Bu milletin hamuru imanla ve İslam'la yoğrulmuştur. Her kritik noktada nasıl camilerde aynı kıbleye yöneliyorsa, her kritik noktada yine aynı duruşu sergileyerek bir yek vücut halinde nasıl Afrin’de, nasıl 15 Temmuz’da durmuşsa, bu millet aynı duruşu sergilemiştir, sergileyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ezanlar bu vatanın üzerinden inmeyecektir. Bu kapsamda cami çok güzel olmuş, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
  Konuşmaların ardından protokol tarafından açılış kurdelesi kesilerek cami gezilirken, çeşitli ikramlarda bulunuldu.  

Haber Videosu