Yaklaşık 11 bin nüfusu ve 3-4 bin civarında seçmeni bulunan Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı merkez mahallelerinden Cumhuriyet Mahallesi’nde muhtar adayı olan 29 yaşındaki evli ve 1 çocuk annesi Ebru Çetin, iddialı projeleriyle mahalleyi hak ettiği konuma kavuşturacağını söyledi. Öz geçmişini anlatarak kısaca kendinden bahseden Çetin, “Evli ve 1 çocuk annesiyim. Eşim devlet memuru. Kendime ait gayrimenkul ofisim var. 29 yaşındayım. Bundan 2 yıl önce bu yola çıkacağımı söylediğimde insanlardan muhtarlıkla ile ilgili, ‘Ne güzel maaşı var, sigortanı devlet yatırır. 5 yıl çalışmana gerek kalmaz. Muhtarların eskisi gibi bir işi yok, muhtarın yetkisi kalmadı’ gibi söylemler oldu. İnsanlarda muhtarlık anlayışı farklı algı yaratmış. Bunlar beni çok üzdü. Aslına bakarsanız bana bu yanlışı düzeltmem, doğup büyümüş olduğum mahalleme bir şeyler yapmak için mücadele etmem gerektiğini hissettirdi” dedi.

“CUMHURİYET’E KADIN ELİ DEĞECEK”

“Mahallemize kadın eli değmesinde yarar olduğunu düşünüyorum” diyen Çetin, mahallesi için canla başla çalışacağını söyledi. Çetin, “Hızla büyüyen mahallemin sorunlarını zamanında, yerinde ve acil ve adil bir şekilde çözmek, mahallemize değer katmak ve kaybedecek 5 yıl daha olmadığı için adayım. Muhtarlığın anlatılanlar gibi değil, bir yetki makamı ve bir sorumluluk makamı olduğunu söylediğimde, vatandaş ile mülki ve idari makamlar arasında en sağlam köprü olmayı başararak İncirliova’mızın en kalabalık mahallemizin sorunlarını giderebileceğimizi, hatta Aydın'ın en güzel mahallesi yapmak için ben değil biz anlayışı ile hep birlikte yönetmek için aday olduğumu söylediğimde çok ciddi destekler aldım. Bilindiği üzere mahallemiz hem Büyükşehir Belediyesi, hem de İncirliova Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde kalmaktadır. Belediyeler ile mahallemizde yaşamış olduğumuz sorunları ve yapılması gereken projeler için canla başla çalışacağım” diye konuştu.

“MAAŞIMI CAMİ YAPIMI VE İHTİYAÇLAR İÇİN KULLANACAĞIM”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı’nda göreve geldiği takdirde muhtarlık maaşını almayacağını söyleyen Ebru Çetin, “Bu yola çıkarken mahallemize bir söz veriyorum. Bir muhtarın en büyük becerisi hizmet almayı bilmesi gerekir. Muhtarlık mahallenin taleplerini belirleyip, proje ve önerileri ile ilgili kurumlarda çözüm noktasına ulaştırmasını bilmektir. Muhtarlığın ek iş ve maaş için değildir. Seçilmem halinde 5 yıl boyunca muhtarlık maaşımın yarısını mahallemizde devam eden Külliye Cami inşaatına, diğer yarısını da mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerine erzak desteğinde kullanacağım. İşim de, gücüm de mahallem olacak. Bunun için oturan muhtar olmayacağım. Her gün mahallemizi dolaşıp, eksiklerini mahalle sakinlerimizle birlikte tespit edip çözüm noktasına kavuşması için çaba harcayacağım. İncirliova’mızın değil Aydın'ımızın en hızlı büyüyen mahallemizin sorunlarını çözmek için adayım. Mahallemizi modern bir mahalle yapmak için projelerimiz hazır” ifadelerini kullandı.

DESTEK İSTEDİ

Bir bayan olarak mahalle sakinlerine söz verdiğini söyleyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Ebru Çetin, şunları kaydetti: “İddia ediyorum İncirliova’nın değil, Aydın’ın en güzel ve modern mahallesi yapmak için gece gündüz çalışıp ben değil biz anlayışıyla hareket ederek çalışacağım. Sizce yaklaşık 11 bin nüfusa sahip olan mahallemiz bunu hak etmiyor mu? Görev ve sorumluluk bilinci içerisinde, çalışmayı seven birisi olarak destek ve tercihlerinizi bekliyor, tüm Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Tercih sizden, hizmet bizden.”