Nazilli Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesinde yaptırılan ve içerisinde Hocalı Katliamı'nı simgeleyen heykelin bulunduğu Karabağ Parkı, dualarla açıldı. Şirinevler Mahallesi Kültür Merkezi yanında yaptırılan Karabağ Parkı'nın açılışına, Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Özbey, İYİ Parti İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Başkanı Hasan Karataş, Şirinevler Mahalle Muhtarı Yusuf Uysal, Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şube Başkanı Mustafa Köse, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

"VAHŞETİ UNUTMADIK"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Nazilli Belediyesi Mehter Takımı seslendirdiği marşlar ile milli duyguları perçinledi. Açılışta konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Azerbaycan Türk’ün kalesidir. İki Türk devleti, her bir soydaşımızın yaşadığı coğrafyayı vatan kabul etmiştir. 26 Şubat 1992’de işgalci Ermeniler tarafından yapılan 20. yüzyılın en vahşi katliamı ve soykırımı sonucu şehit edilen Azerbaycanlı ve Karabağlı kardeşlerimiz, yüreğimizin tam orta yerindedir. Bu canice yapılan vahşeti unutmadık, unutturmayacağız. Er ya da geç işgal altında olan bu topraklar, Azeri kardeşlerimize iade edilecektir" dedi.

"BİR MİLLET, İKİ DEVLET"

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise, Karabağ Parkı’nın tüm dünyaya verilmiş bir mesaj olduğunu söyledi. Paşayeva, “Karabağ bizim topraklarımızın bir parçasıdır. O bizim vatanımızın bir parçasıdır. Biz o toprakları hiçbir zaman unutmayacağız. Onu kimseye vermeyeceğiz ve onu mutlaka birlik ve beraberlik içinde alacağız. Sizin buradan verdiğiniz mesaj çok önemli. Bu mesaj gerçekten de bir millet, iki devlettir. Bu mesaj, dosta da verilen mesajdır, düşmana da verilen mesajdır. Ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Buradan yoldan geçen her bir insanımız, şehitlerimizin ruhuna dualar okuyacak" diye konuştu.

"HOCALI SOYKIRIMI'NI UNUTTURMAYACAĞIZ" 

"Biz Hocalı Soykırımı'nı ne unuttuk, ne de unutacağız" diyen Paşayeva, "Bunu yapanlar, adalet karşısında hesap verecekler. Bunu yapanların o işgalci Ermenistan’da gizlenip saklanmalarına fırsat vermeyeceğiz. Onların adalet önünde hesap vermelerini sağlamamız gerekir. Bunu yapmamız gerekir ki, dünyaya bir mesaj olsun. İnsanlık aleyhine cinayetlerin sonucunun ne olduğu görülsün. Bütün dünyaya da buradan bunu duyurmamız gerekir. Sözde Ermeni soykırımı yalanları ile karar kabul edenler, nerededir sizin gözleriniz, nerededir kulaklarınız, nerededir insanlık ve adalet anlayışınız? Neden görmüyorsunuz bunu? Hocalı’dan canını zorla kurtaran kardeşlerimiz var. 25 yıldır kendi evlerine dönemiyorlar. Neden görmüyorsunuz bu insanları?" ifadelerini kullandı.

"BİR GECE ANSIZIN KARABAĞ'A GİREBİLİRİZ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir gece ansızın Afrin'e girmesini örnek gösteren Kaymakam İbrahim Küçük ise, “Türklüğün birliğini, iki milletin bir arada oluşunu ve gelecekte de bir arada olacağının belirtilerini gösteriyor. Tek millet, iki devlet hemfikir olduğumuz bir konu. Biz Azerbaycan’a 'Can Azerbaycan' deriz. Bizlerin onların dertleriyle dertlenmemiz gösteriyor ki, bu millet gelecekte de bir arada olup birlikte sevinmeye ve üzülmeye devam edecektir. Bütün konuşmacıların üstünde vurgu yapmak istediği tek millet, 2 devlet vurgusuna dikkat çekmek istiyorum. Bu hemfikir ve üzerinde uzlaşmış olduğumuz bir konudur. Yıllardan beri aynı şeyi söylüyoruz. Biz aynı milletiz, bir milletin unsurlarıyız. Fakat 2 devletimizin olması başka bir şeyi ifade ettiği anlamına gelmiyor. Sayın milletvekili belirttiler. 'Ya asacağız' dediler, 'Ya asacağız o bayrağı' dediler. Evet bu millet asla kimseye zulüm etmemiştir. Ama hiçbir şeyi de unutmamıştır. Hafızası güçlüdür. Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerimiz bir gece ansızın Afrin'e girdi. Bir gece ansızın da Karabağ’a girebiliriz. Türk ve Azerbaycan bayraklarını dikebiliriz” şeklinde konuştu. Kaymakam Küçük'ün sözleri, açılışa gelen davetlilerden büyük alkış aldı.

HOCALI ANITI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Heykeltıraş Aydın Korkmaz ise, Hocalı Katliamı'nı anlatan heykelin yapım aşamasını anlattı. Konuşmaların ardından protokolün de katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Son olarak Karabağ Parkı içerisinde bulunan Türk Bayrağı’na sarılı heykel açıldı. Protokol üyeleri ve davetliler Hocalı Katliamı'nı anlatan anıtı tek tek incelerken, açılışın sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.