Yaz sezonuna girdiğimiz süreçte Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı önlem amaçlı teknik personeli bilgilendirerek ekipmanların kontrolünü gerçekleştirdi. Kuyucak Orman Deposu'nda yapılan 2019 yılı iş başı eğitimine, Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Enver Demirci, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Osman Öner, Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay, Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürü Mehmet İşçi, Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürlüğü Mühendisleri İsmail Durak, Yalçın Bulut ve Muammer Özen, Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürlüğü teknik personeli ile İşletme Müdürlüğünün orman yangınlarıyla mücadele eden personelleri katıldı.

“SEZONUN SORUNSUZ GEÇMESİNİ UMUYORUZ”

Orman yangınlarıyla mücadelenin dünyadaki en tehlikeli işler listesinin en üst sıralarında yer aldığını belirten Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Enver Demirci, "Önceliğimiz can güvenliği. İşimizde en ufak bir hatanın telafisi mümkün olmayabilir. Bu yüzden bilhassa can güvenliğine dikkat edilmeli. Burada yapmış olduğumuz tatbikatlarla sezonun sorunsuz geçmesini umuyoruz" dedi.

SEZONU EN AZ ZARARLA ATLATMA TEMENNİSİ

Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay ise emeği geçen tüm amir ve memurlara teşekkür ederek, "En az miktar ve zararla atlatacağımız bir yangın sezonu geçirmemizi diliyorum" ifadelerini kullandı.

TATBİKAT YAPILDI

Verilen eğitimin ardından Kuyucak Deve Güreşi Alanı'na geçilerek, başta koruyucu giyim ve teçhizatlar olmak üzere, kullanılan arozözler, ilk müdahale araçları ile tüm ekipmanlar tek tek gözden geçirildi. Ekipmanlarda eksikliklerin olup olmadığı kontrol edilerek bakımları yapıldı. Tatbikatta 12 arazöz, 4 su tankı, 8 ilk müdahale aracının yanı sıra, iş sağlığı ve yangın ile mücadele eğitimine katılan 124 yangın işçisi, 12 teknik personel ve 25 orman muhafaza memuru yer aldı.