Dernek olarak yer sıkıntısı yaşadıklarını bu yüzden üyelerle bir araya gelmekte zorlandıklarını ifade eden TEMAD Aydın Şube Başkanı Bayram Erdoğdu, belediye başkanlarından yeni yer talep etti.
  Aydın’da 257 üyesiyle faaliyet gösteren TEMAD Aydın Şube Başkanlığı, derneğin kuruluş yıl dönümünü ve 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak kutladı. Önce saygı duruşunda bulunan ve ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyan Aydınlı emekli astsubaylar, daha sonra da dernek binasında bir araya geldi.

“KAMU YARARINA ÇALIŞAN BİR DERNEĞİZ”

Günün anlam ve önemine dair bir açıklama yapan TEMAD Aydın İl Başkanı Bayram Erdoğdu, “17 Ekim hem kuruluş yıl dönümümüz, hem de Dünya Astsubaylar Günü. Bugünü bize hediye eden başta genel başkanımız olmak üzere emeği geçmiş herkese teşekkür ederim. Bizim bir amacımız var ve biz kamu yararına çalışan bir derneğiz. Sadece kendi zümremizi değil bütün halkımızı ve milletimizi de temsil etmeye çalışıyor ve bütün herkese yardımcı olmaya, ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

“YER SIKINTISI BİZİ MAHCUP EDİYOR”

Yer sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Erdoğdu, “Aydın’da yaşayan 900’ün üzerinde astsubay var ama hepsi üyemiz değil. 60 ve 80 yaşın üzerinde çok sayıda emeklimiz olmasına rağmen dernek binamız kifayetsiz bir durumda ve çok basamaklı bir merdivene sahip olmasından dolayı üyelerimizle bir araya gelemiyoruz. Yaşlı arkadaşlarımız açısından çok sayıda basamağa sahip olan merdiveni çıkmak büyük bir mesele. Bu da bizi mahcup ediyor. Belediye Başkanlarımızdan düz ayak bir yer alabilirsek sayıca çoğalacağımızı da düşünüyorum” diye konuştu.