Meclis Toplantısı'na Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlık ederken, MHP’li Meclis Üyesi Eda Yücel İlhan mazeretli olarak katılmadı. Gündemin ilk maddesinde belediye meclis üyelerinin huzur hakkı ücretleri oy birliğiyle kabul edildi.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YARDIM

İkinci maddede ise belediyenin 2019 yılında amatör spor kulüplerine yapacağı yardım miktarı ele alındı. Buna göre 2019 yılındaki yardım, 241 bin 179 lira 80 kuruş olarak oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan engelliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra yoksulluğunu belgeleyen vatandaşlara evsel katı atık muafiyetinin geçmiş yıllarda olduğu gibi devam etmesi kararı da oy birliğiyle kabul edildi.

"İKİSİNİN DE OLMASI GEREKLİ"

Gündemin dördüncü maddesinde ise kadın kooperatifi kurulması konusunda Başkan Atabay’a yetki verilmesi görüşüldü. İlçe genelinde yeni bir kadın kooperatifi kurulması konusunda meclis üyeleri fikirlerini paylaştı. Başkan Atabay, mevcut kadın kooperatifinin yanı sıra yenisinin kurulmasının herhangi bir olumsuz yanı olmadığını belirterek, “Didim’de artan bir kadın nüfusu söz konusu. Şu an 400 kişilik bir talep var bu konuda. İkisinin de olması gerekli. Biz belediye olarak her iki kooperatife de yardımcı olacağız, bunun sözünü de veriyorum” dedi. Didim Belediyesinin yeni kurulacak kooperatife yüzde 50 pay ile katılması için Başkan Atabay’a oy çokluğuyla yetki verildi. 
  Gündemde ayrıca İmar Komisyonu'na sevk edilen ilçe sınırları içerisinde yürürlükteki tüm imar planlarının parsel büyüklüğünün 500 metrekare olması konusu görüşüldü. Gündem maddesindeki 'tüm uygulamalarda' ibaresinin yanlış anlamalara neden olduğu ancak komisyon raporunda bu konunun düzeltildiği belirtildi. Yapılan oylamada ibarenin 'yeni yapılacak imar uygulamaları' şeklinde düzeltilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.