Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Türkütanıt Birincioğlu’nun daveti üzerine sunumu gerçekleştiren Sürücü, EKODOSD’un Aydın bölgesindeki araştırma ve çalışmalarını paylaştı. Sürücü, öğrencilerin ilgili olduğu yaban hayvanlar, su kuşları, yırtıcı kuşlar ve nadir deniz canlılarıyla ilgili yapılan koruma faaliyetlerini aktardı.  

BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI ŞART 

Sürücü, sunumunda Veteriner Fakültesi ile EKODOSD işbirliğiyle yapılan çalışmaları da anlattı. Denizde meydana gelen yunus ölümlerinde bu canlıların ölüm nedenlerinin meydana çıkarılması için yapılan çalışmalar, öldükten sonra sahipleri tarafından akarsulara atılan evcil memeli hayvanların suya ve insan sağlığına getireceği olumsuz etkiler, bu konuda yapılan farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları, yaralı leylekler ve yırtıcı kuşlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sunuldu.  

İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

Aynı konuda çalışan fakültelerin ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği yapmasının çok önemli olduğu vurgulayan Sürücü, bunun sonucunda önemli yararlar elde edileceği belirtti. Sürücü, öğrencilerin sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına katılmasının, doğayı, hayvanları, kuşları ve tüm diğer canlıları tanımaları açısından yararlı olacağına işaret etti.