Yaklaşık 100 metre yükseklikten akan büyük bir şelale ve yol boyunca irili ufaklı 50 şelaleden oluşan parkurun keşfi yapılarak ilçe gezi rotalarına kazandırıldı. KARDOST Grubu'nda yer alan Aydın Mutlu, Vahide Şeker, Ali Kaya, Fulya Altaylı ve Fatih Şenler'in giderek fotoğrafladıkları şelale, sosyal medyada büyük ilgi gördü. İlçedeki pek çok mahalle sakininin görmediği şelaleye giderek fotoğraflayan KARDOST Kurucusu Aydın Mutlu, şimdiden çevre il ve ilçelerden 9 grubun burayı görmek için kendileriyle irtibata geçtiklerini söyledi.

16 KİLOMETRELİK PARKUR

Şelalenin yüksekliğinin 100 metre olduğu kaydedilirken, bu büyük şelaleye ulaşana kadar irili ufaklı 50 kadar şelalenin daha bulunduğu öğrenildi. Yukarı Esençay’a 5 kilometre mesafede bulunan şelale için 16 kilometrelik bir yürüyüş parkuru planlayan grup üyeleri, suyun şırıltısı, kavak ve çam ağaçları eşliğinde gezginleri bir doğa harikasıyla buluşturmayı amaçlıyor.

İLÇEYE HAREKET KAZANDIRIYORLAR

KARDOST hiçbir maddi çıkar amacı olmadan kendi doğa yürüyüşü hobilerini, diğer gezi gruplarıyla buluşturuyor. Kendi zaman ve emeklerini harcayarak gelen gruplar sayesinde ilçede bir hareketlilik yaşanmasını sağlayan KARDOST ekibi, belirledikleri parkurlarda gönüllü rehberlik yapıyor. Bahçeköy Şelalesi, Karıncalıdağ, Sırtlanini Mağarası, Babadağ gibi yürüyüş parkurları bulunan grup, her yıl yüzlerce gezgininin Karacasu’yu gezmesini sağlıyor.