Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bisikletiyle dolaşmadık il bırakmayan Aral, işe gidip gelmek için de otomobil yerine bisikletini tercih ediyor. İşine gitmek için her gün bisikletiyle 150 metrelik yokuş yolu tırmandığını belirten Aral, "Bisiklete binerek bel kaslarım güçlendi, zayıfladım ve bel fıtığım düzeldi" dedi.

BEL FITIĞI NÜKSEDİNCE

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi-Onkoloji Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral, hastalarına şifa dağıtırken kendisi de bisiklete binerek şifa buldu. İki yıl önce bel fıtığının nüksetmesinin ardından bel fıtığına iyi gelir düşüncesiyle arkadaşlarıyla birlikte bisiklete binmeye başladığını söyleyen Aral, "Çocukluğum Konya'da geçerken ilköğretim ve lise yıllarında şehir içinde bisiklete binmeye alışkındım. Daha sonraki yıllarda bisikletten ayrı kaldım. İki yıl önce bel fıtığım nüksetti. Futbol oynamam yasaktı. Bisikletle uzun turlar yapan arkadaşım vardı. Bel fıtığına iyi gelir düşüncesiyle arkadaşımla birlikte bisiklete binmeye başladım. Başlangıçta kısa turlar yaptık. Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi'nin düzenlediği aktivitelerde rampalı turlara katılmam bisikleti geliştirmeme katkı sağladı. Özgüvenim artınca bisikletimi değiştirip 20 vitesli alüminyum kadrolu tur bisikleti aldım" dedi.

ŞEHİRLERİ BİSİKLETİYLE TURLUYOR

Bisiklet festivallerine katılarak birçok ili bisikletiyle turladığını kaydeden Aral, şöyle konuştu: "2 yılda 10 bisiklet festivaline gittim. Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Fethiye, Kapadokya, Hatay ve Kemer'i bisikletle dolaşmak, çadır kurmak, bisiklet sürerken molalarda denize girmek ya da ormanda yoğun oksijen solumak, bir köy kahvesinde çay-kahve içmek, yaşadığımız çevrenin farkına varmak bu sporun en keyif veren yanı oldu. Artık her yıl güzel ülkemizin güzel bir bölgesinde 1-2 haftalık turlar yapmayı, daha sonraki yıllarda da ülkemiz dışında turlar yapmayı planlıyoruz."