Aydın’da emekli öğretmen Hüsnü Ertung ve 13 kişilik tiyatro ekibi, Peşlov’a vefa borcunu ödeyecek. Bu kapsamda ‘Vefa Projesi’ hazırlayan ekip, yerel yönetimlerin desteğiyle Almanya’ya giderek hazırladıkları ‘Latmos’a Rahmet Geldi’ isimli oyunu sergileyecek.  

“PEŞLOV İÇİN OYUN YAZDIK”

Tiyatro oyunu ile ilgili bilgiler veren Hüsnü Ertung, “Ömrünü Aydın Beşparmak Dağları'nda bulunan Latmos Antik Kenti'nin korunmasına adayan ve bizler tarafından maden ocağına dönüştürülen bu kenti bizden çok seven ve koruyan Alman Arkeolog Analize Peşlov’a bir vefa borcu ödemek için bu oyunu yazdık. Bir komite kurdular, bu oyunu Berlin’de Analize Peşlov daha yaşıyorken onun karşısında oynama hayali için. Bu komitenin içindeki herkes birbirinden farklı düşüncelere, partilere yakın insanlar. Herkes düşüncelerini bir kenara bırakıp bu vefa projesine kenetlenmiş durumda. Biz bu vefa projesinden bir şey kazanmıyoruz. Her birimiz Türkiye’nin değişik illerinden bu vefa için bir araya geldik. Tek bir amacımız var, Latmos Antik Kenti'nin korunması için, 30 yılını veren Analize Peşlov’ın yüzünü güldürmek için Berlin’e gidip orada oyunumuzu sergileyip ülkemizi tanıtmak” dedi.

DESTEK BEKLİYORLAR

Tiyatro ekibi, çevre sorunlarına dikkat çeken 'Latmos’a Rahmet Geldi' adlı oyunu Berlin’de sergilemek için Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere bütün yerel kurumların desteklerini talep etti. Latmos’a Rahmet Geldi oyununda, Latmos Beşparmak Dağları'ndaki maden ocaklarının kapatılması, Latmos'un Milli Park ilan edilmesi konusunu işleniyor.