Toplantıya AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, Söke Belediye Meclis Üyeleri Fatih Bozkaya, Süleyman Yörük, Kasım Üzüm, Söke Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er, TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Eski Dönem Tariş Başkanı Mehmet Özbaş, Söke Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, oda üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

"SÖKE'YE YENİLİK GEREK"

Kaçar, konuşmasına, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Daha sonra projelerini anlatan Kaçar, "Seçim için yola çıkarken ben ve ekibim sloganımız için çok düşündük. Bizim vizyonumuzu, hem de grubumuzu en iyi anlatacak söz olarak 'Söke'ye Yenilik gerek' dedik. Laf olsun diye 'Yenilik gerek' demiyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Medeniyet yolunda başarı yenileşmeye bağlıdır.’ Söke’de yenileşmenin öncüsü olmak için geliyoruz” dedi.

PROJELERİ ANLATTI

Yenilikçi projelerinden söz eden Kaçar, "KOBİ’ler yalnız kalmayacak. AR-GE ve Akıllı Ticaret Odası Sistemi kuracağız. Vize kolaylığı, işçi ile işvereni buluşturma, meslek komiteleri toplantıları, kurumlarda üyelere özel indirimler, ulusal ve uluslararası fuarlara katılım, üniversiteler ile işbirliği gibi hizmetleri hayata geçireceğiz" diye konuştu. Kaçar, göreve geldiklerinde aktif Ticaret Odası Web Sitesi kuracaklarını, üyelerin oda kayıt belgesi almak, aidat ödemek için odaya kadar yorulmayacağını, web sitesi üzerinden kısa sürede işlerini göreceklerini anlattı.  

 "YENİ BİNA İHTİYACI VAR" 

 Ticaret Odası’nın yeni hizmet binası ihtiyacını da vurgulayan  Kaçar, göreve geldiklerinde bunu da gerçekleştireceklerini aktardı. Konuşmasında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimine çalışmaları için teşekkür eden Kaçar, göreve gelmeleri halinde OSB içindeki aktif faaliyetlerinin devam edeceğini ve yönetimin en büyük destekçisi olacaklarını belirtti. OSB içindeki yükleme-boşaltma istasyonun önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Erkan Kaçar, “Sadece Söke değil, bölgeye hizmet edecek bu istasyonun işletmesinin ortağı olmaya talibiz. Bu konuda Sayın İlçe Kaymakamımızdan da gerekli bilgileri aldık, şimdiden hazırız” ifadelerini kullandı.

"SÖKE'NİN NEDEN İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ OSB'Sİ OLMASIN?" 

OSB ile ilgili mevcut alanda yer kalmadığını, Söke’nin ikinci ve üçüncü OSB alanlarına daha şimdiden ihtiyaç duyduğunu belirten Kaçar, şunları kaydetti: “İzmir Ticaret Odası yapmış, örneği önümüzde. Göreve geldiğimizde yeni alan tahsisi için çalışma başlatacağız. Söke’nin neden ikinci veya üçüncü OSB’si olmasın? Bu OSB’lerden birinin adı neden ‘Söke Ticaret Odası OSB Alanı’ olmasın?” 

ASKER SELAMI VERDİLER

Diğer önemsenen projenin ise Söke Ticaret Odası Vakfı olduğunu dile getiren Kaçar, “Söke Ticaret Odası Vakfı kuruyoruz. İlk hedefimiz Vakıf ile birlikte Söke Üniversitesi. Vakıf ile üniversite yatırımlarının yanı sıra diğer yatırımların da önü açılacak” dedi. Konuşma ve proje tanıtımının ardından meslek komitelerinde yer alan adaylar tek tek tanıtıldı. 10. Yıl Marşı'yla son bulan tanıtımda Kaçar ve ekibi, Afrin'deki Mehmetçiklere asker selamı verdi.