Kuşadası Derici Oteli Toplantı Salonu'nda düzenlenen genel kurula, Belediye Başkanı Özer Kayalı da katıldı. Kayalı gündem dışı yaptığı konuşmada katılımcıları Kuşadası’nda görmekten, ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Verdikleri her sözün arkasında olduğunu, yapamayacakları işin sözünü vermek istemediğini belirten Kayalı, "Bu kültürü yaşatmak hepimizin görevi. Etrafımız kan gölüne dönmek üzere. Bu nedenle birlikteliğimiz, kenetlenmemiz çok önemli. Yıldırım Caddesi üzerinde bulunan tarihi değeri olan bir evi ortak proje yaparak Giritliler Federasyonu merkezi ve Girit Müzesi yapacağız. Katılımlarınız için teşekkür ederim" diye konuştu. Kayalı, 2018 yılında Uluslar arası Giritliler Sempozyumu gerçekleştirmek için şimdiden çalışmalara başlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

AİLELER BİRBİRİNİ BULABİLECEK

Genel Kurul'da başkanlık görevine seçilen Yunus Çengel ise, Federasyon'un hayırlı olmasını diledi. Çengel, oluşturacakları arşiv ve Kültür Kimlik Araştırma Merkezi sayesinde, Girit kültürünün yaşaması, gelecek nesillerin geçmişini tanımasının sağlanacağını aktardı. Çengel, bölünmüş ve parçalanmış ailelerin bu vesileyle birbirini bulabileceğini de kaydetti.

GÖREV DAĞILIMI

Öte yandan Genel Kurul'da Başkanlığa Yunus Çengel, Başkan Yardımcılıklarına Hakan Turhan, Ahmet Çakmak, Genel Sekreterliğe Hakan Gülen, Saymanlığa Selma Kırançeşme, üyeliklere Hüseyin Cahit Arseven ve Hüseyin Şendağ seçildi. Denetleme Kurulu Başkanı Yaşar Güngör olurken üyeliklere, Hüseyin Sunay, Ali Cem Con seçildi. Ayrıca Federasyon Hukuk Danışmanlığı'na Levent Baghaki, Proje Birimi Başkanlığı'na Hüseyin Türker getirildi.