AK Parti Buharkent Teşkilat binasında gerçekleşen ziyarette Ertürk'ü, Belediye Başkanı Mehmet Erol, AK Parti Buharkent İlçe Başkanı Güven Saylık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Can, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Özcan Bayar, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili karşıladı. Partililer, Ertürk'e yeni görevinde başarılar dileyerek çiçek takdim etti.

"ADAYIMIZI ERKEN BELİRLEMELİ, YOLA ERKEN ÇIKMALIYIZ"

Başkan Ertürk, bu toplantının bir nevi aile toplantısı olduğunu belirterek, 2019 yerel seçim çalışmalarında izlenmesi gereken yollar üzerinde durdu. Ertürk, "AK Parti Genel Başkanlığı tarafından alınan karara göre, Büyükşehir belediye başkan adayını daha erken belirlemeliyiz. Mehmet Başkan'da bir sıkıntı yok. O 3 dönem daha başkanlığı elinden bırakmamalı ki, yapılacak onca iş yarım kalmamalı. Ama Büyükşehir adayımız çok önemli. 2018'in Eylül, Ekim aylarında çoktan belirlenmiş olmalı ki, ilçe ilçe, mahalle mahalle, ev ev dolaşıp herkese kendisini tanıtmalı. Nasıl bir adamdır, kimdir, neler düşünür, herkes öğrenmeli. Oy ve gönül kazanmanın yolu kendini anlatmaktan geçer. İnsanlar Özlem Çerçioğlu'na alışmış, onu tanıyor. 'Bildiğimiz ve tanıdığımız insana oy veririz' mantığı var halkta. O yüzden başkan adayımızın sıkmadığı el kalmamalı, girmediği kahvehane kalmamalı. Aydın'da önceliğimiz yerel seçimler. 4 AK Partili belediyeyi 14'e çıkarmak, en büyük hedefimiz. Bu imkansız değil. Yeter ki vatandaşın karşısına iyi bir aday çıkaralım ve erken vakitte yola koyulalım. Adayımıza program çizerek halkın gönlünü, gezerek, tanışarak kazanalım" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN AVANTAJINDAN BAHSETTİ

FETÖ'nün geçmiş dönemde adaylara bile müdahale ettiğini hatırlatan Ertürk, "Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasa, şu an ülkemiz parçalanmıştı. Osmanlı zamanında nasıl ki parçalandık ve Atatürk çıkıp gelerek ülkeyi küllerinden yeniden doğurduysa, biz de korunmuş bu düzene sahip çıktık. Yeni dönemde başkanlık sistemi başlıyor. Vaktinde Turgut Özal'ın da istediği çok güzel bir sistem. Sağ olsun Devlet Bahçeli'nin desteğiyle oylarda yeterli sayıya ulaşıp bu sistemi getirdik. Bu sayede Avrupa ülkelerine eşit seviyeye yükselme fırsatımız doğdu. Artık, belediye başkanınızın talep ettiği hizmetlerin 3 gün içinde onaylandığı ve hızlıca harekete geçtiği hızlı hizmet sistemi geliyor. Hepimize hayırlar getirsin" diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU'NUN EKSİK HİZMETLERİNİ ELEŞTİRDİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun çalışmalarını yetersiz olduğu gerekçesi ile eleştiren Ertürk, beklenen hizmeti şöyle anlattı: "Büyükşehir yaşlılara sahip çıkıyor, özel günlerde tebrik mesajları göndererek gönül alıyor. Tamam, bu çok güzel bir şey. Ama kanundan kaynaklanan ödevlerini yerine getirmiyor. Yaşlıların tırnağı kesiliyor, saçı taranıyor. Yaşlı bakım hizmeti için kendisine teşekkür ederiz fakat bu hizmeti zaten hastaneler ile Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı veriyor. Bu hizmet, Büyükşehir'in ödevlerinin yüzde 5-10'unu anca karşılar. İlçe belediyelerinin harcının yüzde 40'ı Büyükşehir'e gidiyor. Belediye başkanları, 'Bizim paramızı alıp bize hizmet etmiyor' diye dert yanıyor. Özlem Çerçioğlu, sürekli tatil beldelerine yatırım yapıyor. Düşünmüyor ki, tatil beldesine gidenler Buharkent'ten geçecek. Buradan geçmekte olan bu adam, yolların bakımsızlığını, insan boyuna ulaşan otları görse, 'Yazıklar olsun Buharkent Belediyesi'ne' diyerek ayıplar. Bilmezler ki Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Buharkent'e hizmet etmediğini. Aynı durum Kuyucak'ta da mevcut. Başkan Metin Ertürk'e otları temizlemesi yönünde sitem ettiğimde bölgenin Büyükşehir'in hakimiyetinde olduğunu söyledi. Kendisinin yapmasını önerince de bölgesinde çalışma yapmasına izin verilmediğini belirtti. Ne yazık ki hem hizmetten kaçınan, hem de yapmak isteyene müsaade etmeyen bir anlayış hakim."

"GÖNÜLLERİ TATLI DİLLE KAZANIN"

Seçimler öncesinde özellikle Kadın Kolları'nın harekete geçmesi gerektiğini savunan Ertürk, şunları kaydetti: "AK Partili olmayıp da partiyi itici de görmeyen, zamanında Doğruyol'a oy veren kararsız kesimle sohbetler edin. Kadın günlerinde bile siyasi konulara değinin ve bizleri anlatın. Cephemizi genişletip kollarımızı açarsak daha rahat çalışma imkanı buluruz. Sert üsluptan kaçının. Kimseye hakaret etmeyin. Kimse Özlem Çerçioğlu'na kötü niyetle oy vermedi. Herkes hayırlı sonuçlar doğsun diye verdi. Hizmet istemenin karşılığını alamadıklarını onlara tatlı dille anlatın. Çünkü insanlar kendilerine sert çıkanın karşısında, savunmadıkları kişiye bile sahip çıkar. Sonra konuşma, tartışmaya dönüşebilir. Siz gönül kazandıkça çorbada tuzunuz bulunduğu için başarılı ve mutlu hissedeceksiniz."