ADÜ Söke Yüksekokulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile kapatılmasının ardından Sökeli vatandaşlar, yüksekokulun kapatılmasına sosyal medyadan tepki yağdırdı . Konuya açıklık getiren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yüksekokulların fakülteleşme süreci kapsamında 4 yıldır fakülte olarak fiili hizmet veren ADÜ Sağlık Yüksekokulu’nun, Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Fakültesi’ne dönüştürüleceğini kaydetti.

"ORTADA KAPANAN HERHANGİ BİR BİNA YOK"

Söke’de kapanan herhangi birimlerinin olmadığını dile getiren Bircan, “Daha önceden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yerine Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu yerine Turizm Fakültesi, Nazilli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yerine Uygulamalı Bilimler Fakültesi açılmıştı. Söke Sağlık Yüksekokulu yerine Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik olmak üzere iki fakülte açılacak. Bunun kararı gecikince yanlış algılanmaya yol açtığını düşünüyorum. Ortada kapanan herhangi bir bina yok. Zaten 4 yıldır orası fiili olarak 4 yıllık fakülte gibi hizmet veriyor” dedi. 
  Yüksekokulların fakülteye dönüşmesiyle ADÜ’de fakülte sayısının 19’a ulaştığını dile getiren Bircan, yeni kurulacak fakültelerin bulunduğunu, bu kapsamda Söke’de inşaatı tamamlanan Mimarlık Fakültesi’ni de hizmeti açmayı planladıklarını ifade etti.