Törende ilk kürsüye gelen isim olan Mustafa Büyükyapıcı, “Seçimlerimizin ve sonuçlarının memleketimize, Karacasu’yumuza, Aydın'ımıza, Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum. Bugüne kadar her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma örneklerini sergilediğimiz Karacasu’da inşallah hep birlikte çalışma şansı elde ederiz. Ben ilçem ve memleketim için benimle bitecek her çalışmaya hazır olduğumu söylemek istiyorum. Bunu seçim çalışmalarında söylemiştim yine tekrarlıyorum. Karacasu için her şeyi yapmaya hazırım. Bana bir görev düştüğünde bir nefer olarak çalışmaya hazırım, emrinizdeyim arkadaşlar, bunun bilinmesini istiyorum” diyerek konuşmasına başladı.

“LEKE Mİ DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR?”

Küçük bir sitemi olacağını paylaşan Büyükyapıcı, “Çok özenle baktığımız, 10 yıldır evladımız gibi geliştirdiğimiz belediyemizde bizden önceki kardeşlerimizin olduğu gibi hiç borçsuz tertemiz bir şekilde belediyeyi devrettiğimizi defalarca beyan ettim. Sanırım buna leke düşürmek gibi bir niyet mi vardır, 1 milyon 700 bin lira gibi bir borç olduğu şeklinde söylentiler çıkmış. Hiçbir zaman belediyeyi borç batağına sürüklemedik. 1 milyon 700 bin liralık rakamlar emanetler, stopajlar, depozitolar gibi son yapılan işlemlerdir. Arkadaşlar bunlar sürekli alıp dönen şeyler değil. Bunları böyle değerlendirecek olursak 5 milyon 300 bin liralık, soğuk havadan, kiralardan, aylık rutin dönen paramız var. O zaman bunu nötürleştirdiğinizde 3-4 milyon lira trink para bırakmış oluyoruz. Bu mantıkla hareket edemeyiz” dedi.

“BORÇSUZ VE NAKİTİ OLAN BİR BELEDİYE BIRAKTIM”

Büyükyapıcı, “Karacasu Belediyesinin o kadar iyi durumu vardır ki, İller Bankasından alınıp kesilen bir lira borcu yok. Bakabilirsiniz evraklara. Benim alnım ak, yüzüm pak. Evraklarıma bakabilirsiniz. Birçok belediyede sigortaların ödenmediği, primlerin yatırılmadığını görürsünüz. Hiçbir kuruma bir lira borcumuz yok. Sizler de bakacaksınız, dediklerimiz doğru mu yanlış mı? Birbirimizi yıpratmak için bunları kullanmaya gerek yok. Bunun dışında yapabileceğim her türlü katkıyı vermeye hazırım. Bana soracağınız ne soru varsa cevaplamaya hazırım. Ben şuna yürekten inanıyorum. Hiçbir kuruma, hiçbir yere bir kuruş borcu olmayan tertemiz çil çil bir belediye bırakıyorum. Çevre belediyelerden bakabilirsiniz, örnekleyebiliriniz. Bu kadar düzenli bir belediye bulursanız her şeye varım. Birçok belediye işçi paralarını İller Bankasından gelen parayla öder. Sayın başkan lütfen takip edin. Bizde asla böyle bir şey olmaz. Belediye olarak nakitimiz vardı, ayın 1’inde bütün işçilerimin paralarını ödedim. Yani alnım ak, yüzüm pak. Bu konuda çok rahatım. Nakit diye bir sıkıntımız, hiçbir borcumuz yok. Gerek duyduğunuzda gelmeye, her türlü yardımı yapmaya, bakılacak bir şey varsa gelip bakmaya hazırım. Ne olur olmadık şeylerle kardeşliğimize gölge düşürmeyelim. Hiç yoksa takside bağlanmış 5 trilyon alacağı var bu belediyenin” şeklinde konuştu.

“KARACASU İÇİN HER ŞEYE VARIM”

Karacasu için gereken her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Büyükyapıcı, “Kardeşlik içerisinde memleketimiz için yapılacak ne varsa, Büyükşehirden bitecek bir iş varsa büyükşehirden bitirmeye, sizinle yapılacak bir iş varsa yapmaya, kardeşçe çalışmaya, Karacasu için adeta ölmeye hazırız. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.