Etkinliğe, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Okul Müdürü Ufuk Kurucu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okuma etkinliğinde, 'Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde okuyoruz’ yazılı afiş açıldı.  

"BÖYLE BİR ETKİNLİKTE OLMAKTAN GURURLUYUM"

Yaklaşık yarım saat süren etkinlikle ilgili bilgiler veren Kaymakam Türköz, “Öncelikle okulumuza teşekkür ediyoruz, kendileri öncülük ettiler. Okumak Yaşamaktır projesi kapsamında, 'Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde okuyoruz’ projesiyle okuma eylemi gerçekleştirildi. Didim'imiz Cumhuriyet'le kurulan bir ilçe olmakla beraber geçmişi çok eskiye dayanan, tarihi ve turizmi olan bir ilçe. Böyle bir etkinlikte olmaktan gururluyum” dedi.

ORTAK SERGİ AÇILACAK

Etkinliğe katılan öğrenciler ise, “Projemizin adı 'Okumak yaşamaktır'. İnsanların okumasına alışkanlık kazandırmak, Aydın ilini tanıtmak ve dikkatleri buraya çekmek için evde ailelerimizle sürekli kitap okuyoruz, arkadaşlarımızla birlikte kitap okuyoruz. Herkese kitap okumanın önemini anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandılar. 
  Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projeyle Aydın ilinin tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtmak, kitap okunan yerlerde fotoğraf ve video kaydı yaparak bölgelerin tanıtımına katkı sunulması amaçlanıyor. Proje kapsamında 28 Mayıs 2018 tarihinde 81 ilde ortak sergi açılacak.