Yenipazar Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Yenipazar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen mecliste 8 gündem maddesine ilaveten 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısını İYİ Parti İlçe Başkanı Tarkun İnceoğlu, Ziraat Odası Başkanı İsmet Aksoy ve bazı muhtarlar da yakından takip etti.  

ASİL VE YEDEK ÜYELER BELİRLENDİ

4081 Sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu’nun 4’üncü maddesi gereğince Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclisi için 5 asil 5 yedek üye seçimi yapıldı. Yenipazar Belediye Meclisi ile Ziraat Odası Meclisi üyelerinin oy kullandığı seçimde Yılmaz Algür 24, Mehmet Sarıbaş 22, Osman Tulum 14, Oğuz Uslu 13 ve Ahmet Aydın 11 oy alarak asil listeye seçildi. Önder Erbekçi 15, Muammer Candan 14, Ali Selen 14, Cengiz Yüzüak 14 ve Erkan Öztürk 11 oy alarak yedek listeye girmeye hak kazandı.

TURGUT ÖZAL PARKI'NIN İSMİ ATATÜRK PARKI OLACAK

İYİ Parti’li meclis üyelerinden Cavit Saygılı ilçede Atatürk adında hiçbir eser olmadığını ileri sürerek Turgut Özal Parkı’nın adının Atatürk Parkı olarak değiştirilmesi ve belediye tabelasının başına T.C. ibaresinin eklenmesini içeren iki ayrı gündem dışı önerge sundu. Her iki önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

SAVCI’NIN İSMİ SOSYAL TESİSE VERİLECEK

MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Çilengir ise Hükümet Mahallesi Üç Kahveler Mevkisinde bulunan Sosyal Tesislere Yenipazar’da 25 yıl belediye başkanlığı yapan Zafer Savcı’nın adının verilmesi için sözlü bir önerge sundu. Zafer Savcı’nın son döneminde yaptığı esere isminin verilmesine ise bazı meclis üyeleri karşı çıkarak kabul etmedi. Yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla Savcı’nın ismi Yenipazar Belediyesi Sosyal Tesisleri’ne verilirken efsane başkan böylelikle Yenipazar Belediye Meclisi tarafından onurlandırılmış oldu.  

“EN GÜZEL HEDİYEYİ VERDİLER”

Belediye meclisinde alınan bu kararla hem mutlu olduğunu, hem de duygulandığını ifade eden eski başkan Zafer Savcı, “Hükümet Mahallesi’ne bu zamana kadar kapsamlı bir hizmet yapılmamıştı. Ben de son dönemimde giderayak bu hizmeti bu mahallemize kazandırmıştım. Hatta bu sosyal tesiste görev süremiz dolduğu için yarım kalan işler de var. Belediye meclisi arkadaşlarımıza bu güzel hizmete bizim ismimizi vermelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 25 yıllık belediye başkanlığı yapmış birisine en güzel hediyeyi verdiler. Bu benim için büyük bir şeref ve gururdur. Böyle ince düşüncelerinden dolayı bütün meclis üyelerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.