Aydın’ın 17 ilçesinde yapılacak ilçe kongrelerinde başkan adaylarını temayül yoklaması ile belirleyecek olan AK Parti’nin ilk temayül yoklaması, Efeler İlçe Teşkilatı’nda yapıldı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ömer Ünal'ın gözetiminde parti binasında yapılan temayül yoklamasına, partililer yoğun ilgi gösterdi. 
  Temayüle ilçe başkan adayı olarak mevcut İlçe Başkanı Aytaç Arslan, Mustafa Yanık, Levent Sabancı, Birgi Çöne, Çağatay Gülaştı ve Suat Ünal girdi. Temayül yoklamasına katılan partililer, kendilerine verilen oy pusulasının üzerine, Efeler İlçe Teşkilatı'nda, başkan olmasını istedikleri 3 ismi yazıp sandığa attı. Oy kullanmanın yanı sıra partililer, Ünal ile yüz yüze görüşme de yaptı.

İLÇE KONGRELERİ 15-30 OCAK ARASINDA YAPILACAK 

Temayül yoklamasının, AK Parti Genel Merkezi'ne mülakat için davet edilecek isimlerin belirlenmesi sürecinde mini bir anket olduğunu belirten Ünal, "Bu isimlerin belirlenmesi için partililerimizin kanaatlerini alıyoruz. Bu anlamda partililerimiz hem oy kullandı, hem de yüz yüze görüşme yaptı. Görüşmelerin bir kısmını Ankara'da yapacağız. Tüm bu çalışmaların ardından, ilçemizden Ankara'ya mülakata davet edeceğimiz isimleri belirlemiş olacağız. Mülakat sonucunda partimizi, teşkilatımızı temsil edecek, yeni bir heyecan oluşturacak ilçe başkanlarını belirleyeceğiz. Ardından teşkilatlarımızda kongre sürecini başlatacağız. Muhtemel Aydın ili ilçe kongrelerini, 15-30 Ocak günleri arasında yapacağız. Kongreler sonrası, yeni bir heyecanla 2019 seçimlerine hazırlığımızı başlatmış olacağız" dedi.

"HEDEFİMİZ AYDIN BÜYÜKŞEHİR’İ ALMAK" 

Ünal, partililerin temayül yoklamasına ilgisinin kendisini mutlu ettiğini de belirterek, "Gösterdikleri ilgiden dolayı teşkilat mensuplarımızın her birisine teşekkür ediyorum. Hakikaten Aydın'da, bu heyecana il başkanlığı sürecinde de şahit oldum. Teşkilatımızın her kademesinde görev yapanlar, teşkilatlarda yenilenmenin, tazelenmenin heyecanını yoğun bir şekilde yaşıyor ve bu temayüllere yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu heyecan bizleri memnun ediyor" diye konuştu. 
  Aydın'da, 2019 yerel seçimlerinde ilk hedeflerinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmak olduğunu vurgulayan Ünal, Anayasa değişikliğinin ardından, 3 Kasım 2019'da yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Seçimi'ni de AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birinci turda yüzde 55-60 oy oranıyla almak istediklerini ve bu yönde çalıştıklarını sözlerine ekledi.