Aydın’da CHP ile İYİ Parti arasında yapılacak ittifak netlik kazandı. Yapılan anlaşmaya göre her iki parti Büyükşehir, Efeler, Bozdoğan, Çine, Didim, Germencik, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar’da CHP’nin adayını; Nazilli, Buharkent, İncirliova, Köşk ve Kuyucak’ta da İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. Kuşadası’nda ise ittifak yapmama kararı alan iki parti farklı adaylarla seçime gidecek. Böylelikle 11 belediyede CHP, 5 belediyede İYİ Parti için işbirliği yapacak olan her iki parti, Kuşadası’nda da kendi adayları için çalışacak.

“KARARA SAYGILIYIZ”

İttifak anlaşmasının Aydın için hayırlı olmasını dileyen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “Daha önce adaylıklarını açıklayan Nazilli’de Kürşat Engin Özcan, Köşk’te Veli Tuna, Buharkent’te Yusuf Vural ile yola devam edeceğiz. Kuyucak, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde ise aday belirleme sürecimiz devam ediyor. Bu ittifak görüşmelerinde her iki tarafın istekleri farklıydı. Bizim Aydın ile ilgili bazı taleplerimiz vardı ama neticede Genel Merkezimizin verdiği karara saygılıyız. Şimdi bundan sonraki süreçte önümüze bakacağız” dedi.

HEDEFİMİZ 5’TE 5

Yerel seçimlerden başarıyla çıkacaklarına inandıklarını söyleyen Sarı, “24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Aydın’da da yerel seçimlerden de en iyi şekilde çıkmak istiyoruz. Belediye başkanlıklarının ardından bu belediye meclis üyeliklerinin dağılımı konusunda Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızla görüşmelerimizi önümüzdeki günlerde bitirip tamamen 31 Mart seçimlerine odaklanacağız. Aydın için iyi bir seçim atmosferinin olacağına inanıyoruz. Özellikle bize bırakılan 5 ilçenin 5’ini de alabilecek ekiplerimizi oluşturuyoruz. Hedefimiz 5’te 5. CHP’nin aday çıkardığı ilçelerde de partimiz belediye meclis üyeleriyle temsil edilecek. Süreci elimizden geldiğince desteklemeye çalışacağız” diye konuştu.

PARTİLİLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Seçimlere 66 gün kala ilçeler bazında yapılacak ittifakın açıklanmasının ardından uzun süredir ismi İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı olarak geçen Recep Taner’in aday gösterilmemesi ise, partililer tarafından hayal kırıklığına neden oldu. Açıklanan ittifak kararıyla Efeler’de aday çıkarma taleplerinin yerine gelmemesi nedeniyle üzgün olduklarını ifade eden Sarı, “Efeler’de de sonuna kadar bir beklentimiz ve talebimiz vardı. Bu konuda sonuna kadar umutluyduk ancak bugün itibariyle söylenecek pek bir şey kalmadı. Genel Başkanımız bu şekilde karar verdikten sonra bizim bunun üzerine bir yorum getirmemiz doğru olmaz. Artık Efeler’de bu saatten sonra Fatih Atay’ı destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 65 OY İLE KAZANACAĞIZ”

Türkiye'de yaşanan birtakım sıkıntıları birlikte aşma noktasında CHP ve İYİ Parti'nin ortak kaygıya sahip olduğunu ve yerel seçimlerde ittifak yapma kararı alındığını belirten CHP İl Başkanı Ali Çankır ise, "Partilerimiz arasında iki ay önce başlayan ittifak görüşmeleri sonuçlandı. İttifaka göre Aydın'da 12 ilçe ve Büyükşehir'de CHP, 5 ilçede de İYİ Parti aday çıkaracak. CHP Aydın İl Örgütü olarak, İYİ Parti ile beraber Genel Merkezlerimizin aldığı ittifak kararları doğrultusunda Aydın'da 17 ilçenin 17'sinde ve Büyükşehir Belediyesi'nde seçimi kazanmak için çalışacağız. Yüzde 65 oy ile seçimi alacağımıza inanıyoruz. Millet İttifakı'nın yerelde sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, halka dokunan belediyecilik anlayışıyla hizmetin kalitesini yükseltmek için çalışmalara başlayacağız. Aydın'ımıza hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.  

KUŞADASI KAFALARI KARIŞTIRDI

İYİ Parti ve CHP Genel Merkezleri'nden Kuşadası'nda her iki partinin kendi adayı ile seçimlere gitmesi yönünde karar çıktığının hatırlatılması üzerine Çankır, "Kuşadası’nın durumunu, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Sayın Cemal Sarı ile görüştük. Pazartesi günü bir araya geleceğiz. Büyük bir ihtimalle Kuşadası’nda CHP’nin adayı ile Millet İttifakı’nı oluşturacağız” ifadelerini kullandı.