Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı Afrodisias Müzesi Müdürlüğü bünyesinde 11 yıldır hizmet veren Etnografya Müzesinde görevli bir personelin tayin olması ve İŞKUR’la giren geçici personelin süresinin dolmasının ardından herhangi bir görevlendirme yapılmadı. Müzede herhangi bir görevli bulunmazken müzeyi gezmek üzere ilçeye gelen misafirler ise geri dönüyor. Geçen Mart ayında kapatılacağına yönelik duyumların alındığı müzede jet hızıyla görevlendirme yapılmış müze hizmet vermeye devam etmişti.

ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜYOR

Karacasu ilçe merkezi Tavas Karayolu üzerinde mülkiyeti belediyeye ait olan bina içerisinde 500 metrekarelik kapalı alanda hizmet veren Etnografya Müzesinde ilçenin geçmişten günümüze seramik, sıcak demir, deri ve diğer el sanatları ile ilgili etnografik eserleri sergileniyor. Cuma günü bir okul gezisi kapsamında müzeye gelen bir grup öğrenci yaklaşık yarım saat beklemelerine rağmen müzenin açılmaması üzerine geri döndü.

HAFTA SONU KAPALI OLMASI TEPKİ ÇEKİYORDU

Anadolu'nun en eski yerleşimlerinden biri olan Karacasu’nun ve tüm yörenin yakın geçmişteki sosyo-kültürel geçmişine yönelik bilgi veren eserlerin sergilendiği Etnografya Müzesi 2007 yılında açıldı. Karacasu’da 1933 yılında yapılan Onuncu Yıl Anıtı'nın da sergilendiği Etnografya Müzesinin kapalı olmasının sebebinin personel yetersizliği olduğu öne sürüldü. İlçe merkezinde olmasına karşılık beklenildiği gibi yararlanılamadığı şeklinde yorumlar yapılan müze, hafta sonları da kapalı olması ile tepki çekiyordu. 'Müze.gov.tr'de açılış ve kapanış saatleri yazan ve tatil günü bulunmadığı ifadesi yer alan müze hakkındaki ifadeler ile uygulamadaki durumun farklılık göstermesi dikkat çekiyor.