Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumu ve saatler 09.05’i gösterdiğinde gerçekleştirilen saygı duruşu ile ilçedeki anma programı başladı. Atatürk anıtında meşaleler yakılırken gün boyu öğrenciler sırayla nöbet tuttu. Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı Aydın Büyükşehir Belediyesi Karacasu Kültür Merkezinde devam etti. Buradaki programa Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Cumhuriyet Savcısı Osman Aslıyüksek, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Mesut Büyükgümüş, MHP Karacasu Belediye Başkan Aday Adayı Zeki İnal, İYİ Parti Karacasu Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Dinç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karacasu ÇPAL öğretmeni Gülşen Eser, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Öğrencilerden Serhat Kuş “Bir Tutkudur Mustafa Kemal”, şiirini okurken öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sahnelendi. Öğretmenlerden Muhammet Keskin “10 Kasım 1952” isimli şiiri okudu. Müzik öğretmeni Okan Alhan yönetiminde hazırlanan koro Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

“ATATÜRK’Ü GÖRDÜ, DUYGULANDIRDI”

Atatürk’ü 1937 yılında Sümerbank’ın açılışı sebebiyle geldiği Nazilli’de karşılayan öğrencilerden olan bugün 93 yaşındaki Hasan Öncü, bu yıl anma törenine davet edilen isimlerden oldu. Yaptığı konuşmada Atatürk’ü gördüğü günü anlatan Hasan Öncü dinleyenleri duygulandırdı. Atatürk için yazdığı “Atatürk’ü gördüğüm gün” isimli şiiri de okuyan Hasan Öncü, “Ben Atatürk’ü 12 yaşındayken Nazilli’de gördüm. O günden bu yana kendimi çok şanslı hissediyorum. Atatürk’le çekilmiş fotoğraflarım var. Atatürk benim her şeyim. Vatanımızı kurtaran, milletimizi kurtaran, Cumhuriyeti kuran çok değerli Atatürk. Atatürk’e olan vefa borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Atatürk bizim her şeyimizdir, vatanımızı esaretten kurtarmıştır. Bayrağımızın dalgalanmasına mani olanlara engel olmuştur. Ona layık olmak için çok çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF SERGİSİ GEZİLDİ

Karacasu Kültür Merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karacasu Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından hazırlanan iki ayrı Atatürk fotoğrafları sergisi ziyaret edildi. Büyük emek sarf edilerek hazırlanan fotoğraflar ziyaretçilerin ilgisiyle karşılandı. Ayrıca, Turizm Derneği yönetimi tarafından Hasan Öncü’ye bir fotoğraf hediye edildi.

Haber Videosu