Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, yönetim kurulu adına, KPSS ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yıllardır tartışılmayan ve şaibelerle gündeme gelmeyen tek bir sınav dahi düzenleyemediğini iddia etti.

"ŞAİBELERİ AYDINLATMASI ŞART"


Binlerce insanın kamuda çalışabilmek için aylardır hazırlandığı KPSS’nin çok vahim iddialarla gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Özdemir, “Sosyal medyada da paylaşılan iddialara göre, KPSS’deki onlarca soru, bir yayınevinin aylar önce yayımladığı deneme testleriyle bire bir aynı çıkmıştır. Sadece soruların değil, cevap şıklarının bile tamamen aynı olduğuna yönelik iddialar ve fotoğraflar, adil bir sınav uman yurttaşlarda infial yaratmıştır. Yüzlerce aday konuya ilişkin CİMER’e şikayette bulunduğunu belirtirken, onlarcası da dava açacağını ilan etmiştir. Henüz uzak olmayan bir geçmişte, sınav sorularının FETÖ mensuplarına sızdırıldığı, sızdıranların değil bu hırsızlığı ifşa edenlerin yargılandığı düşünüldüğünde, ne yazık ki bu vahim iddiaların imkansız olduğunu söylemek mümkün olmamaktadır. ÖSYM’nin kafasını kuma gömmek yerine kamuoyuna somut cevaplar vermesi, şaibeleri aydınlatması şarttır” ifadelerini kullandı.

"DONANIM VE BİRİKİMİ ÖLÇMEKTEN UZAK"


Yeni mezunundan öğretmene, doktordan avukata kadar kamuda çalışmak isteyen her kesimden insanın bir umutla girdiği KPSS’nin adayların donanım ve birikimini ölçmekten uzak olduğu kadar, güvenilirlikten de uzak olduğunu savunan Özdemir, son KPSS’nin de beraberinde getirdiği iddialarla bunun en güncel örneği olduğunu iddia etti.

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"


Eğitim-İş olarak Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği, ülkenin geleceği olan gençlerin umutlarının karartılmasına sessiz kalmayacaklarının altını çizen Özdemir, “İlgili kurullarımızla KPSS’ye dair her iddiayı kapsamlı biçimde araştırdığımızı ve bu araştırmalarımızın sonucunda iddialar doğrulandığı takdirde hem kamuoyunu bilgilendirme hem de hukuken hesap sorma görevimizi yerine getireceğimizi ilan ediyoruz. Bugünkü koşulların verdiği suni dokunulmazlıkla hırsızlığa kalkışanlara Eğitim-İş olarak bir tüyo da biz veriyoruz: Kamuda çalışabilmenin torpil ve kopyadan değil, akıl ve alın aklığından; liyakatten geçtiği bir düzen kurulacak ve o düzende bugün ve geçmişte işlenen suçların hesabı sorulacaktır” dedi.