Demirci’nin tutukluluğunun devamına karar verilerek dava ileri bir tarihe ertelenirken Kuleli, “Bu canavarın cezaevinden çıkmasını istemiyorum. Eğer bu duruşmada tahliye edilseydi bir sonraki adımı beni öldürmek olacaktı. Bunu yapacağından da eminim” dedi.

MARKETTE DEHŞET SAÇTI


İncirliova ilçesinde evli kaldığı 9 yıl boyunca sürekli şiddet gördüğü için eşinden boşanmak zorunda kalan 2 çocuk annesi İlke Kuleli, 30 Ocak 2022 tarihinde İncirliova'da çalıştığı markette, dolmuş şoförlüğü yapan eski eşinin baltalı saldırısına uğramıştı. İlke Kuleli'nin, saldırıda sağ serçe parmağı tamamen kopmuş, sol elindeki kopan 5 parmak ise dikilmişti. Ayrıca ölümden dönen genç kadının başına, aldığı balta darbelerinden dolayı da 23 dikiş atılmıştı. Olay sonrası gözü dönmüş baltalı saldırgan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ADIM ADIM TAKİP ETMİŞ


Demirci’nin ‘kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan hakkındaki iddianame kapsamında Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya sanık İsmail Demirci, mağdur İlke Kuleli ile avukatlar katıldı. Duruşmada yaptığı savunmada eski eşinin kendisini aldattığını öne süren Demirci, “Eşimin beni aldattığıyla ilgili şüphelerim, cinsel ilişkimizin ardından doğum kontrol hapı için 95 lira istemesiyle başladı. Daha sonra sosyal medyadaki arkadaşlarını incelemeye başladım. S.G. diye biriyle yazışıyordu. O kişiden yazışmalarıyla ilgili görüntüleri aldım. Daha sonra parayla navigasyon uygulaması satın alıp gittiği yerleri takibe aldım. Günübirlik pansiyonlara gittiğini belirledim. Sosyal medya hesaplarının şifresini kırıp dosyaları indirmeye çalıştım. Bunlarla ilgili konuşmak için markete gittim. Yanıma kamp baltasını da aldım. Markette beni karşısında görünce biber gazını yüzüme sıktı. Bu sırada boğuşma oldu. Ben de 2 kez elimdeki baltayı savurdum ve birlikte yere düştük. Oradakilere ambulansı aramalarını söyledim. Amacım öldürmek değildi, yaptığım hareketten dolayı pişmanım” dedi.

DEHŞETİN İZLERİNİ MAHKEME HEYETİNE GÖSTERDİ


Kendisine dehşeti yaşatan eski eşiyle olaydan sonra ilk kez yüz yüze gelen İlke Kuleli, mahkeme heyetine dehşetin izlerini göstererek olay günü yaşananları anlattı. Saldırı anına dair konuşan Kuleli, “Şarküteri kısmında çalışırken bir anda onu karşımda gördüm. Daha önceden kuzenime baltayla saldırdığı ve beni tehdit ettiği için yanımda taşıdığım biber gazını çıkarıp yüzüne sıktım. Sanık baltayı enseme vurdu. İlk darbeyi alınca yere düştüm. Boğuşma olmadan kendimi savundum. Kedimi korumak isterken balta ellerime denk geldi. Kaç kez vurduğunu hatırlamıyorum. Benim telefonum bozuk olduğundan o sıralarda abimin telefonunu kullanıyordum. Benim aldatmam söz konusu değil. Madem aldattığıma inanıyordu, neden boşanma davalarında süreci uzatan taraf o oldu?” diye konuştu.

TAHLİYE EDİLİRSE BENİ ÖLDÜRÜR


Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, sanık İsmail Demirci’nin tutukluluğunun devamına karar vererek davayı ileri bir tarihe erteledi. Kuleli, davanın ardından adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. Yaşadığı dehşeti, vücudunda ve ellerinde olay anından kalan izlerle göz önüne seren Kuleli, “O canavarla ilk kez yüzleştim. Açıkçası onu görünce hiçbir şey hissetmedim. İndirim almak için aldatıldığını söyleyerek bana iftara atmaya çalıştı. Böyle bir şey yok. Şuan sağ elimi hiç kullanamıyorum. Sol elimi az kullanabiliyorum. Üçüncü ameliyatımı olacağım. Ensemde 2 bölgede kesik ve 23 dikiş atıldı. Ellerimi tam olarak kullanamıyorum, günlük ihtiyaçlarımı karşılamak için ailemden yardım alıyorum. Kendim işlerimi yapamıyorum. Cezaevinden çıkmasını istemiyorum. Gerekirse müebbet alsın istiyorum. Umarım adalet yerini bulur. Eğer tahliye edilseydi bir sonraki adımı beni öldürmek olacaktı. Bunu yapacağından da eminim” diye konuştu.