Siber güvenlik konusunun özellikle son dönemlerde çok önemli olduğunu belirten Yazılım Uzmanı Cengiz Emre Başocak, Türkiye’nin siber güvenlik harcamaları hakkında değerlendirmede bulundu: “Türkiye, siber güvenlik konusunda ciddi bütçeler ayırmaya başladı. Bu durum, siber saldırılardan korunabilmek adına çok önemli.” ifadelerinde bulundu. Dünyanın pek çok ülkesinde siber güvenliğin önemli bir hal aldığını belirten Cengiz Emre Başocak, ülkelerin siber saldırılardan korunmak adına çeşitli önemler aldığını ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarda dünyada ve Türkiye’de siber güvenlik harcamalarına değinen Başocak, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Sürdürülebilir büyüme için dijitalleşmenin ne denli önemli olduğu birçok şirket tarafından fark edildi. Bu nedenle şirketlerin büyük bir kısmı dijital dünyada da müşterilerine hizmet sunuyor. Bu durum, siber güvenlik tehditlerinin de artmasına neden oldu. Artık, kötü niyetli kişiler tarafından çok fazla siber saldırıların olduğunu gözlemliyoruz. Siber güvenlik noktasında ülkelerin atacakları her bir adım, bu tür saldırıların önlenmesi adına çok önemli. Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülke, siber güvenlik harcamalarına geniş bir bütçe ayırıyor. Siber güvenlik harcamaları aslında bir yatırımdır.”

“Siber Güvenlik Harcamaları Aslında Bir Yatırımdır”

Siber güvenlik harcamalarının son dönemlerde artış gösterdiğini belirten Cengiz Emre Başocak, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Yapılan araştırmalar, siber güvenlik harcamalarının 2025’e kadar 100 milyar doları aşacağını gösteriyor. Biliyorsunuz, siber saldırıların nitelikleri değişti. Artık makine öğrenmesi ve yapay zekâ gibi unsurlar kullanılıyor. Bu durum, yapılan saldırıların çok daha etkili olduğunu gösteriyor. Bu nedenle ülkelerin siber güvenlik konusunda çok daha titiz bir şekilde çalışması bir hayli önemli.”

“Türkiye’de Siber Güvenlik Harcamalarında Artış Mevcut”

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’nin, siber saldırılara en fazla maruz kalan ülkeler arasında yer aldığını belirten Cengiz Emre Başocak, “Dünya sıralamasında ne yazık ki Türkiye 5. sırada yer alıyor. Siber saldırılar, birçok kurumu ve kişiyi tehdit ediyor. Bu nedenle Türkiye’de siber güvenlik harcamalarında artış meydana geldiğini gözlemliyoruz. Siber güvenlik çalışmaları adına bu çok önemli. Ülkelerin bu tür saldırılardan korunabilmek için çok daha fazla harcama yapması gerekebilir.” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.