Germencik'te yaşayan Muhammed ile Yüksel Duru çiftinin çocukları Mustafa'ya 2 aylıkken 10 binde bir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 teşhisi konuldu. Doktorlar aileye Mustafa'nın en fazla 2 yaşına kadar yaşayacağını söyledi. Oğlunu yaşatabilmek için mücadele veren aile, hayırseverlerin desteğiyle küçük Mustafa'nın ihtiyaçlarını karşıladı. Ancak Mustafa'nın 3,5 yıldır kullandığı tıbbi cihazlar arızalınca aile çaresiz kaldı.

FUTBOLCU AHMET İLHAN ÖNCÜ OLDU

Aydın Valiliği onayı ile geçtiğimiz hafta Mustafa için kampanya başlatıldığı haberleri üzerine hayırsever iş insanları kolları sıvadı. Altınordu'da forma giyen Ahmet İlhan Özek de sosyal medyadan canlı yayın ile kampanyaya yardım topladı. Özek'in futbolcu arkadaşları ve iş insanı hayırseverlerin desteğiyle bir haftada bağış kampanyasında 200 bin lira toplandı. Solunum cihazına kavuşan Mustafa'nın yüzü yeniden gülmeye başladı.

PARAYI NASIL TOPLARIM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM

Oğlu için destek olan herkese teşekkür eden baba Muhammet Duru, "Bir hafta önce kampanyamızı başlatırken bu parayı nasıl toplarım diye düşünüyordum. Ne kadar sürer bilemiyordum. Haberlerin ardından futbolcu Ahmet İlhan Özek, Mustafa için futbolcu arkadaşları ile iş insanlarını desteğe çağırdı. Allah sizlerden razı olsun. Hayırsever abilerimizin sayesinde kampanyamızı bitirdik. Oğluma medikal cihazlarını alarak nefes olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.