Memleket Partisi Kuşadası İlçe Teşkilatı’ndaki istifa söylemlerinin doğruluğu, Sürgen ve 50 kişinin partiden istifasıyla ortaya çıktı. Geçtiğimiz cuma günü e-devlet üzerinden istifa eden Sürgen ile bir grup partili, bugün de parti önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Partililer, ilçe başkanlığına toplu olarak istifalarını sundu.

“SOKAKTAKİ PARTİLİ VATANDAŞLAR BİZE HEP SORUYOR”

Kuşadası İlçe Başkan Yardımcısı Tayfun Sürgen ve beraberindeki partililer, parti merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Sürgen, "6 ay içinde iki kongre yapan, kayyum atanan ilçe örgütünde çalışma olanağı bulamadık. İl Başkanı Cavit Yenipazarlı da suçludur, başkanlığına Cüneyt Yiğit kayyum olarak atandı. Parti yönetimiyle üyeler arasındaki kopukluk var, şu anda mevcut üyelerin birbirinden ve parti yönetiminden haberi yok. Sokaktaki vatandaşlar bizlere, ‘Neler yapıyorsunuz, parti çalışmaları nasıl gidiyor?’ diye sorduklarında onlara verecek cevaplar bulamıyoruz” dedi.

“İL BAŞKANI BİRÇOK ÖNERİMİZİ GERİ ÇEVİRDİ”

Tayfun Sürgen, İl Başkanı Cavit Yenipazarlı’nın kendilerini ‘Seçim zamanı çalışırız’ mantığıyla oyaladığını öne sürdü. Partiyi harekete geçirecek birçok önerilerinin geri çevrildiğini söyleyen Sürgen, İl Başkanı Cavit Yenipazarlı ile yaptıkları son telefon konuşmasında, ‘Ben de bıktım, belki ben de istifa ederim’ diyerek istifalarını engellemek yerine, istifaya teşvik eder gibi konuştuğunu iddia etti. Sürgen açıklama sonrası 9’u yönetici, toplam 50 istifa eden partilinin isimlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Sürgen, istifalarını içeren dosyayı ilçe yöneticilerine teslim etti.

“SEÇİM ÇALIŞMALARI SEÇİM TAKVİMİ İLE BAŞLAMAZ”

Sürgen, “Seçim çalışmaları seçim takvimiyle başlamaz. Bir seçim bittiği anda gelecek seçim için çalışmalar başlar. Hele hele bizim gibi yeni kurulmuş bir partide seçim yarın yapılacakmış gibi çalışılmalıdır. Bizler bunun mücadelesini vermeye çalıştığımız için buralarda görev aldık. Yoksa ‘Seçime daha çok var, biz zaman öldürelim. Zamanı yaklaşınca çalışmalara başlarız’ mantığıyla hareket edilirse sandıklardan zafer değil hezimet çıkar. İlçe Başkanımız sayın Yiğit ve İl Başkanı sayın Yenipazarlı bu zihniyetle görevini sürdürmek istemektedir. Düşünsenize yeni kurulmuş bir partisiniz. Partinize kayyum atanmış. 6 ay içerisinde iki kongre yapmışsınız. 7 Ocak 2022 tarihinde ikinci kez yeni yönetim oluşmuş. Bu yönetim kurulunda toplam 3-4 toplantı yapmışsınız, Şubat ayında yapılan son toplantıdan sonra bir daha toplanamamışsınız. Defalarca toplanalım çağrımıza ‘Gerek yok’ yanıtı verildi" sözlerini kaydetti.