Efeler'de çeşitli oda ve sendikaların iş birliğinde, siyasi partilerin destekleriyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik için yaklaşık 2 bin kişi, Taş Köprü mevkiinde toplandı. Sloganlar atan, ellerinde pankart ve bayraklar taşıyan grup Egemenlik, Doğu Gazi, Hükümet ve Adnan Menderes bulvarları güzergahlarında yürüyerek, Atatürk Kent Meydanı'na geldi. Grup, meydanda oluşturulan alana polis ekipleri tarafından üzerleri arandıktan sonra alındı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, grup adına Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi Ali Demir ve KESK Dönem Sözcüsü Özgür Özağaç birer basın açıklaması yaptı.
1 Mayıs’ın işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirten Özağaç, "1 Mayıs’a çalışma koşullarının ağırlaştığı, temel tüketim mallarına gelen zamların işçilerin belini büktüğü, ücretlerin eridiği, salgına rağmen emekçilerin üretime ve hizmete aralıksız devam ettiği, halkın ekonomik krizle boğuştuğu bir ortamda giriyoruz" dedi.

"İŞ KAZASINDA BİRİNCİYİZ"


Türkiye'nin iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise ikinci olduğunu dile getiren Özağaç, bunların iş kazası değil, cinayet olduğunu, kazaya kurban gitmek istemediklerini söyledi. Demir de, "Anayasa ile güvence altına alınan çalışma hakkımız ortadan kaldırılıyor. Sendikalı oldukları için binlerce işçi işten çıkarılıyor. Kamu emekçilerinin ise sahte sendika yasası ile eli kolu bağlanıyor. İktidara bağlı yandaş sendikacılığın egemen hala getirilmesi ile kamu emekçileri açlık ve sefalet ücretlerine mahkum ediliyor. Çalışanların, emekçilerin, gençlerin insanca yaşayacağı bir gelecek istiyoruz. Birleşerek kazanacağız" dedi. Konuşmaların ardından, grup bir süre müzik eşliğinde kutlama yapmasının ardından dağıldı.