DAHOT tarafından düzenlenen festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Cemevi Derneği destek sunarken, festivale yurt dışından Moldova Hora Mare Folk Dans Grubu, yurt içinden Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, Söke Hilmi Fırat Ortaokulu, Valiler İlkokulu Ritim Grubu, Selçuk Özsoy Ortaokulu, Sınav Koleji, Gazi Ortaokulu ve DAHOT Minikler ve Yıldızlar zeybek grupları katıldı.Festival programına başlamadan önce gruplar tanıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından DAHOT Dernek Başkanı İlyas Aydur, festival için kendilerine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise yaptığı konuşmasında, ''DAHOT ve özellikle Başkan İlyas Aydur'a çok teşekkür ediyorum. Uluslararası Festival yapmak çok zor bir iştir. Ama DAHOT bu zor işi 7 yıldır başarı ile yapıyor. İnşallah önümüzdeki yıllar Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bu 23 Nisan Bayramı’nı daha iyi tanıtıp daha çok katılımlı festivaller yapacağız. Tüm katılımcı gruplara teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Söke Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu Horon Oyunları ile, Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Artvin yöresi oyunları ile, Didim Dahot Yıldızlar ve Minikler Ege Yöresi halk oyunları ile, Sınav Koleji Basket Show ve potpori ile, Mahir Özgür Damar İlkokulu Zeybek oyunları ile, Selçuk Özsoy Ortaokulu Horon ve Kaşık Oyunu ile, Didim Gazi Ortaokulu Zeybek gösterisi ile izleyenlere gösterilerini sundu. Renkli gösteriler Didimlilerin büyük beğenisini topladı.
Gösterilerinin ardından katılan gruplara katılım plaketleri ve belgeleri verildi.