Her seferinde doktorların müdahalesiyle sağlığına kavuşmayı başaran Taş, mucize gibi yaşamıyla Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefliyor.
Bağarası Mahallesi'nde yaşayan Taş Ailesi'nin 4 çocuğundan biri olan Ferkan Taş, 8 Ocak 1999 tarihinde, ailesine ait zeytinlikte zeytin toplarken fenalaşıp baygınlık geçirdi. Eve gitmeyince kendisini aramaya çıkan yakınları tarafından 6 saat sonra baygın bulunan Ferkan Taş, önce Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Taş, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne oradan da İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Birçok test yapılan Taş'a, nadir görülen 'Thalamik AVM' (Arterio-Venöz-Malformasyon)' teşhisi konuldu. Beyin damarlarındaki yapısal bir bozuklukla dünyaya gelen ve yıllar sonra beyin kanamasıyla ortaya çıkan rahatsızlığı nedeniyle şaşkına dönen Taş, 13 kez beyin kanaması geçirmesine rağmen yaşama azmiyle sağlığına kavuştu.

Guinness Rekorlar Kitabina Girmek Istiyor 463575 C36177Ed734B4Dd4Adcf00B00946F73D

562 GÜNÜ HASTANEDE GEÇTİ


Doktorların beyin kanaması geçirdiğini söylediğinde yaşadıklarını anlatan Ferkan Taş, "Askere gitmeme 4-5 ay kala rahatsızlandım. Doktorlar, 'beyin kanaması' teşhisi koyunca, şaşırdım. Gittiğim her cerrah bana ölümden bahsetti. O günler çok zor günlerdi. Ama artık o hastalığı yenerek bir tarafa bıraktık. Bugüne kadar 13 defa beyin kanaması geçirdim. 6 defa felç geçirdim. 4 defa beyin ameliyatı oldum. Çok sayıda epilepsi nöbeti atlattım. Bu sürede 562 günüm hastanelerde geçti. Şu an çok mutluyum" dedi.

YAŞAMASI MUCİZE GİBİ


Doktorlarının da gayretiyle hayata bağlandığını ifade eden Taş, "Beni hayata bağlayan doktorum Yusuf Kurtuluş Duransoy oldu. Onun emeği ve gayretiyle, kendi çabamla bugüne geldim. Normalde beyin kanaması geçiren bir kişinin ölüm olasılığı yüzde 80'dir. Sonraki her kanamada bunun 5 puan daha arttığını doktorlar söylüyor. Benim 13 kanamada matematiksel olarak hesapladığımız zaman yüzde 100'ün üzerinde bir rakam ortaya çıkıyor. Gittiğim her doktor benim yaşamamı mucizeye bağladı. 'Thalamik AVM' adı verilen bu hastalık bir kronik hastalık olarak geçer. Kronik hastalık ise sonu gelmeyen ve devamlılığı olan bir hastalık türüdür ama ben bu hastalığı yendim. Ben herkesin yaptığını yapabilirim ama herkes benim yaptığımı yapamaz. Bana destek veren doktorlarıma sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.Guinness Rekorlar Kitabina Girmek Istiyor 463575 3A2398725E4D0Ca403B5Ecf2574C9257

Başkan Çerçioğlu, borsadan gelen heyeti ağırladı Başkan Çerçioğlu, borsadan gelen heyeti ağırladı

GUİNNES REKORLAR KİTABI İÇİN BAŞVURDU


Her seferinde doktorların müdahalesiyle sağlığına kavuşmayı başaran ve "Azrail'e kafa tutan mucize adam" olarak anılmaya başlandı. Son müdahaleyle artık beyin kanaması riski kalmadığını belirten Taş, "Yaptığım araştırmada benim gibi hayata tutunan başka birinin olmadığını öğrendim. Guinness Rekorlar Kitabı ile ilgili Türkiye temsilcisiyle irtibat kurduk ve internet üzerinden 2011 yılında form doldurdum. Aydın'dan Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdıran ilk isim olmak istiyorum. Hiçbir zaman yaşam savaşından vazgeçmedim ve umutsuzluğa kapılmadım. Bu başarıyı da kazanacağıma inanıyorum" dedi.

YUVA KURMAK İSTİYOR


Rahatsızlığı nedeniyle malulen emekli olduğu belirten Taş, "Geçirdiğim rahatsızlıklar nedeniyle evliliğim uygun görülmedi. Bu hastalık bunu kaldıramaz dendi. Bu hastalık evliliği kaldıramayacağı için evlenmedim hiç. Geriye dönük baktığımda yatakta sağdan sola dönemeyen bir insandım. Artık kendimi iyi hissediyorum. Şimdi tüm ihtiyaçlarımı görüp, hobi olarak işler yapabiliyorum. Evlilik nasip işi. Gönlüme göre birini bulup, kendi yuvamı kurmak için evlenmek istiyorum. Eşimi de ömür boyu mutlu edeceğime söz veriyorum" diye konuştu.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ