Bu düzenlemeler, et sektöründe önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor. Özellikle kanatlı et döneri ve karışımlarındaki yağ oranı ile ilgili yapılan değişiklik dikkat çekiyor. Mevcut mevzuatta yüzde 20 olan yağ oranı, yeni düzenlemeyle birlikte yüzde 15’e düşürüldü.

İlk Kez 'Burger' Tanımı Getiriliyor

Tebliğ taslağında ilk kez ‘Burger’ tanımı yer alıyor ve bu ürünün üretim şekli net bir şekilde belirleniyor. Yeni düzenlemeye göre, burger büyükbaş veya küçükbaş hayvanların seçilmiş etlerinden oluşan bir karışımdan hazırlanacak.

Karışıma, etin yanı sıra hayvanın yağı, çeşitli baharatlar ve gıda katkı maddeleri eklenerek farklı şekillerde hazırlanan bir ürün tanımlanıyor. Bu düzenleme, burgerin pişirilmeye hazır veya pişirilmiş halde tüketime sunulmasını kapsıyor.

Sucukta Kalsiyum Sınırı Güncelleniyor

Taslaktaki bir diğer önemli değişiklik ise sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk ürünlerine dair. Bu düzenleme ile ısıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuğunda kullanılan kalsiyum miktarına yeni bir sınır getiriliyor.

Bu sayede, tüketicilere daha kaliteli ve güvenilir ürünlerin sunulması hedefleniyor. Ayrıca, sucuk ürünlerinin daha kolay sınıflandırılması amaçlanıyor.

Editör Hakkında