Kuşadası Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu ve Garanti BBVA Yatırım işbirliğiyle, Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, siyasi parti yöneticileri, Ticaret Odası üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Sinem Edige (Garanti BBVA Yatırım, CEO) ve Özgür Yurtdaşseven’in (Garanti Bbva Yatırım, Yatırım Danışmanlığı Birim Müdürü) konuşmacı olarak katıldığı toplantı kapsamında, kişinin kendi finansal durumunu hem etkili hem de doğru bir şekilde yönetebilecek bilgi ve becerileri geliştirmesi, bütçe oluşturma, finansal hedefler belirleme, emeklilik planlarını yönetme, mali riskleri analiz etme ve gereken önlemleri alma gibi yaşamsal ekonomik konuları davetlilerle paylaşıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Türkiye’de herkesin merak ettiği bir konuyu gündeme aldıklarını belirterek,’’Kuşadası Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu’nun ele aldığı konu hepimizin merak ettiği konulardan birisiydi. Umarım toplantımız yararlı geçer. Genç arkadaşlarımıza ve davetlilerimize teşekkür ederim’’ dedi.

FİNANSAL OKURYAZARLIĞI DOĞRUDAN ANLATMAK İSTEDİK

Toplantıda konuşan Garanti BBVA CEO’su Sinem Edige, toplantıya katılmaktan ötürü büyük keyif duyduklarını belirterek, ‘’Koşullar hiç yatırım dünyası için bu kadar uygun olmamıştı. Türkiye’de toplam 8 milyona yakın yatırım müşterisi var. Geçe sene 54 tane halk arz oldu ve kolektif yatırım araçlarına olan ilgiyi de hepimiz görüyoruz. Türk halkı refleks olarak yüksek enflasyon ortamında kedini korumayı çok iyi biliyor. Altın, bitcoin, yatırım fonu, ev arsa ya da hisse alıyor. Yani parası neye yetiyorsa onu alıp değerlendirmesini biliyor. Bu alımları bilinçli mi yapıyor. İşte, konuya finansal okuryazarlık tarafından baktığımı zaman bunun çok iç açıcı olduğunu düşünmüyoruz. Sosyal medya hesapları var. Kimi zaman bizim raporlarımız okunmuyor ve insanlar medya fenomenlerinin analizlerini takip ederek bizim gibi konunun profesyoneli insanların çalışmalarına bakmıyorlar. Araştırmalarımız sonucunda edindiğimi bilgi, finansal okuryazarlık seviyesinin düşük olduğudur. Kurum olarak üzerimize görev edindik ve konuyu yerinde anlatarak, finansal okuryazarlığı anlatalım istedik’’ dedi.

Finanasal Okuryazarliga Giris Toplantisi Gerceklesti 451586 4657Eacaf9A4A39Abee5E8F821156F7C

FİNANSAL YATIRIM KONUSUNDA SİZLERE İPUÇLARI VERMEK İSTİYORUZ

Garanti BBVA Yatırım, Yatırım Danışmanlığı Birim Müdürü Özgür Yurtdaşseven ise konuşmasında, Finansal Okuryazarlık konusunu, Türkiye’nin bir çok yerinde anlattığını belirterek ,’’Dünyada çok gelişmiş bir sermaye sistemi var. Biz henüz o seviyeye ulaşamadık. Bazı kabul görmüş gerçekler var ve bizde bu gerçekleri bilirsek ve uyum sağlayabilirsek, finansal okuryazarlık konusunda doğru bir yol katetmiş oluruz. Genel olarak ilk baktığımız şeyler, en fazla dikkatimizi çeken konular, finansal yatırımcılara en fazla yardımı olacak konular konusunda aslında size bazı minik ipuçları vermeye çalışacağız. Finansal okuryazarlık, finansal piyasalar, yatırım yatırımcı kavramları gündeme geldiğinde insanlar şöyle bir geriliyor. Kafasında risk kelimesi oluşmaya başlıyor. Bir şeye yatırım yapacaksınız ama bunun riski nedir. Kişisel Finansal Planlama, Yatırım Kararları Ve Yatırım Planı, Yatırım Araçları, Yatırım Aracı Seçimi Ve Yatırım Portföyü ve Yatırımlarda Risk Yönetimi. İşte tüm bu konular ve soruların cevaplarını verebilmek ve kafa karışıklıklarını giderebilmek adına bugün sizlerle bir araya gelmek istedik’’ dedi.

Aydın’da 19 Mayıs’ta Simge rüzgarı Aydın’da 19 Mayıs’ta Simge rüzgarı

Finanasal Okuryazarliga Giris Toplantisi Gerceklesti 451586 296Edd7935Dbcb1Ebe5E3Ab0C9F197A0

Kaynak: AYLİN ESER