Aydın’ın Nazilli ilçesinde, 10-16 Mayıs Türkiye Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleştirildi. Nazilli Bedensel Engelliler Derneği (NABED) öncülüğünde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar engelli bireylerin toplumsal yaşamda daha görünür olması için bir araya geldi.

Etkinliğe Nazilli Bedensel Engelliler Derneği üyeleri, CHP Nazilli İlçe Başkanlığı üyeleri, STK temsilcileri ve muhtarlar ile kortej yürüyüşüyle başladı. NABED Gönüllüler Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte renkli görüntüler oluştu. Ellerinde pankartlarla yürüyen vatandaşlar, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

BANDO TAKIMI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Etkinliğe damga vuran ise NABED Gönüllüler Bandosu oldu. Marşlar ve ritmik gösteriler eşliğinde yürüyen bando takımı, Nazilli halkının büyük beğenisini topladı. Cadde boyunca vatandaşlar bandoyu alkış yağmuruna tutarken, bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla o anları kaydetti. Yürüyüş boyunca oluşan coşkulu atmosfer dikkat çekerken, etkinlik vatandaşlardan tam not aldı.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
NABED Başkanı Aysun Bademli, Engelliler Haftası kapsamında toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti. Engelli bireylerin hayatın her alanında daha fazla yer alabilmesi için toplumsal duyarlılığın önemine dikkat çekildi. Nazilli’de gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşü, hem dayanışma mesajları hem de renkli görüntüleriyle hafızalarda yer etti.







