1995 yılında Söke'de dünyaya gelen ve 4 yaşında, doktorların verdiği yanlış ilaç sonucunda işitme engeli ortaya çıkan Hasan Derya, futbola, 2007 yılında, amatör kümede Davutlarspor’da başlar. Minikler, yıldızlar, U17 ve  U19 sonrasında, A takıma kadar formayı gururla giyme başarısını gösterir. Derya, bugünlerde, Milli takıma girerek, ay yıldızlı formayı göğsünde gururla taşıyacağı ve bu uğurda ülkesini temsil edeceği o güzel haberi bekliyor.  

MAÇ SIRASINDA KEŞFEDİLDİ VE HAYATI DEĞİŞTİ

Oynadığı bir maç sırasında, fiziksel yeterliliği ve topa olan hakimiyeti ile sahada keşfedilen takımın genç yıldızı Hasan Derya, o günü heyecan içerisinde anlatarak, ‘Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde, İngiltere ile Antalya’da oynayacağı maçın hazırlıklarını Manavgat’ta sürdüren İşitme Engelliler Milli Takımı'nın 26 futbolcusundan biriydim. Davutlarspor’da oynadığımız sırada, maçları yöneten hakem tarafından keşfedildim. Futbolumu beğenen hakem beni Bornova İşitme Engelliler Futbol Takımı'na yönlendirdi. Bir süre bu takımda top koşturduktan sonra Aydın İşitme Engelliler Takımı'na transfer oldum. Aydın’da oynarken, Karşıyaka Duymazspor'un transfer listesine girdim ve burada futbol yaşantım 7 yıldır devam ediyor. Sahada gösterdiğim başarı nedeniyle, Milli Takım antrenörleri tarafından kampa çağrıldım. 

Engelleri Asan Futbolcu Ay Yildizli Forma Yolunu Gozluyor 478514 70E58152E64Eedb49A1Ceddf0E1211C0

İŞİTME ENGELİM HAYATIMA ASLA ENGEL OLMADI 

4 yaşından bu yana işitme engeli ile hayatına devam eden Hasan Derya, işitme engelinin, hayatının hiç bir evresinde kendisine engel teşkil etmediğini anlatarak, ‘Aslında her şey inanmakta başlıyor ve bitiyor. Ben hayatı ve futbol oynamayı her zaman çok sevdim. Engelim var diye evden dışarı çıkmamazlık ta yapmadım. İnsanın, istediği zaman yapamayacağı hiç bir şey yoktur, sadece buna inanmalı diye düşünüyorum. Benim amacım engelleri bir kenara bırakarak hayallerimin peşinden koşmaktı ve bunu da başardım diye düşünüyorum. Davutlarımızın adını duyurmak ve milli takımda oynamak bu duygu ve düşünceler beni hayata fazlasıyla bağlıyor. Dileğim bu yolda da başarılı olmaktır’ diyor. 

Engelleri Asan Futbolcu Ay Yildizli Forma Yolunu Gozluyor 478514 B297E352B9F7E1634A8C0C6268A7E803

HAYATI SEVİYORUM AMA FUTBOL BENİM DÜNYAM

Hayatına giren önemli insanlara Aydın Ses Gazetemiz aracılığı ile bir kez daha teşekkür eden Derya, ‘Beni eğiten, yetiştiren hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Hatta hiç unutmam, ilk lisansım çıktığı zaman hocam bana o yıl kaptanlığı da vermişti beni çok mutlu etmişti, değerli hissettirmişti. Futbolun yanı sıra halk oyunlarında da gösteriler, yarışmalar ve  festivallere katılım gösteriyorum. Hayatımı renklendirmeyi çok seviyorum. Ama futbol bir başka dünya benim için. O yeşil sahada zamanı unutuyor ve gerçekten mutlu oluyorum. Kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirmek istiyorum’ diyor. 

Engelleri Asan Futbolcu Ay Yildizli Forma Yolunu Gozluyor 478514 09Aea2683207465D7A105Afa52223482

BU YIL TAKIMIMIZ ŞAMPİYON BEN DE GOL KRALI OLDUM 

Bu sezon,  İşitme Engelliler grubunda şampiyon olduk ve takımımız Karşıyakaspor Kulübü’nü süper lige çıkardık. Bu başarıda benim de katkılarım olduğu için çok mutluyum. Muhteşem bir sezon, harika bir kadro ile takımımız şampiyon oldu. Takım arkadaşlarımın da desteği ile oynadığımız grupta gol kralı oldum . Daha önce amatörde Davutlarspor İşitme Engelliler takımların da ise Aydın, Bornova, Karşıyaka takımlarında formalar giydim.  Şimdiye kadar bir çok mevkide oynadım. Çalıştığım hocalar nerede oynamamı isterlerse, orada elimden geldiği kadar mücadele etmek için varımı yoğumu ortaya koydum. Çalışmayı severim ve hiç bir zaman mücadeleden kaçmadım. 

En büyük hayalim , en büyük hedefim milli takımda forma giyip o şanlı formayı ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmektir. Bunun için de elimden gelen her şeyi yapıyorum. Engel denilen şey aslında insanın kafasında başlar ve biter. İstemek ve o uğurda mücadele etmek başarıyı zaten beraberinde getirir. Buradan engeli olup ta başaramayacağım korkusunu yaşayan arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum, mücadeleyi asla bırakmasınlar çünkü er ya da geç başarı merdivenlerini tırmanacaklardır. 

Engelleri Asan Futbolcu Ay Yildizli Forma Yolunu Gozluyor 478514 298150639E7693771182244322E64Ce6

Muhabir: AYLİN ESER