Yaz mevsimi gelip çattı. Yaz denilince akla deniz, kum, güneş eşliğinde yapılan tatiller geliyor. Tabii ki yazın her günü tatil yapmak mümkün değil. Çalışma hayatı buna imkân vermiyor. Neyse ki izlediğinizde sizi tatil yapmışçasına mutlu edecek filmler var! Yaz tatil filmlerini seyredince macera, romantizm ve eğlence dolu bir tatil yapmış gibi hissedeceksiniz. Peki, en iyi tatil filmleri hangileri? Sizin için listeledik!

En İyi Tatil Filmleri

Henüz tatile gidemediyseniz ya da tatil vaktiniz çok da yakın değilse en iyi tatil filmlerini izleyerek biraz olsun rahatlayabilirsiniz. Karakterlerin başına gelen maceralar, yaşadıkları aşklar sizi monoton hayatınızdan çıkarıp tatil havasına sokacak. Yaz tatili filmleri Netflix, Disney+, Prime gibi dijital kanallardan izlenebilir.

En iyi tatil filmlerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Mamma Mia! (2008)
  • The Holiday (2006)
  • Into the Wild (2007)
  • Eat Pray Love (2010)
  • Forgetting Sarah Marshall (2008)
  • The Grand Budapest Hotel (2014)
  • Under the Tuscan Sun (2003)
  • The Darjeeling Limited (2007)
  • Into the Blue (2005)
  • Lost in Translation (2003)

En güzel tatil filmlerini listeledik. Bu filmleri ayrıntılı olarak inceleyelim.

1. Mamma Mia! (2008)

En Iyi Tatil Filmleri 1

Mamma Mia! müzikalinden uyarlanan film, 2008 yılında vizyona girmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda Merly Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård gibi isimler bulunur. Film bir Yunan adasında geçer. Amanda Seyfried’in canlandırdığı Sophie karakteri, evlenmek üzeredir. Gerçek babasını bulmak için annesinin günlüklerini karıştırır. Bunun sonucunda üç potansiyel babaya ulaşır ve bu isimleri düğününe davet eder.

2. The Holiday (2006)

En Iyi Tatil Filmleri 2

Tatil konulu komedi filmleri arasında The Holiday filmini saymak mümkün. 2006 yılında vizyona giren filmin yönetmeni Nancy Meyers’tir. Filmin oyuncuları arasında Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law ve Jack Black gibi ünlü isimler yer alır. The Holiday filmi, iki farklı ülkede farklı hayatlar yaşayan iki kadının evlerini değiştirerek tatil yapmalarını konu edinir.

3. Into the Wild (2007)

En Iyi Tatil Filmleri 3

Jon Krakauer’ın aynı adlı kitabından uyarlanan film, 2007 yılında sinemalarda gösterilmeye başlanmıştır. Filmin yönetmeni Sean Penn’dir. Macera tatil filmlerinden biri olan film gerçek bir hikâyeye dayanır. Filmde Chris McCandless isimli genç adamın bütün servetini geride bırakarak Alaska’nın vahşi doğasına doğru çıktığı yolculuk anlatılır.

4. Eat Pray Love (2010)

En Iyi Tatil Filmleri 4

Eat Pray Love, Elizabeth Gilbert’in aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. 2010 yılında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins ve Viola Davis gibi isimler yer alır. Eat Pray Love, hayatı ve evliliğe ile ilgili sorunlar yaşayan Liz’in bir yolculuğa çıkarak yaşadığı kişisel dönüşümü konu alıyor.

5. Forgetting Sarah Marshall (2008)

En Iyi Tatil Filmleri 5

Aydınlı hurdacı başkanın takımına destek yağıyor Aydınlı hurdacı başkanın takımına destek yağıyor

Başrollerinde Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis ve Russell Brand gibi oyuncuların yer aldığı film, 2008 yılında vizyona girmiştir. Romantik yaz filmleri arasında sayılan Forgetting Sarah Marshall, Peter isimli müzisyen bir gencin ünlü oyuncu Sarah Marshall ile yaşadığı ilişkinin ardından çıktığı Hawaii tatilinde başına gelenleri anlatır.

6. The Grand Budapest Hotel (2014)

En Iyi Tatil Filmleri 6

The Grand Budapest Hotel, Stefan Zweig’in eserlerinden esinlenilerek oluşturulmuştur. 2014 yapımı olan filmin başrollerinde Tony Revolori ve Ralph Fiennes yer alır. Filmin hikâyesi 1930’lu yıllarda ve hayalî bir ülkede bulunan Grand Budapest Hotel isimli otelde geçer. Bu otelin çalışanı olan Zero Moustafa ile otelin müdürü Gustave H. Arasındaki dostluk filme konu olmuştur.

7. Under the Tuscan Sun (2003)

En Iyi Tatil Filmleri 7

Under the Tuscan Sun, tatilde geçen filmlere güzel bir örnektir. Under the Tuscan Sun filminde Frances Mayes'in aynı adlı kitabından esinlenilmiştir. Bu kitap otobiyografi özelliği gösterir. Filmde sorunlu bir boşanma süreci geçiren Frances Mayes’in kendini bulmak için çıktığı Toskana tatilinde başına gelenler anlatılır. Frances Mayes’i ünlü oyuncu Diane Lane canlandırmıştır.

8. The Darjeeling Limited (2007)

En Iyi Tatil Filmleri 8

Wes Anderson tarafından yazılan ve yönetilen film, 2007 yılında gösterime girmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda Owen Wilson, Adrien Brody ve Jason Schwartzman gibi isimler yer alır. Aile tatil filmleri arasında sayılabilecek filmin hikâyesi, annelerinin ölümünün ardından bir araya gelemeyen Francis, Peter ve Jack adlı üç kardeşin Hindistan’ın Darjeeling kentine yaptıkları yolculuğu konu edinir.

9. Into the Blue (2005)

En Iyi Tatil Filmleri 9

Paul Walker, Jessica Alba, Scott Caan ve Ashley Scott gibi oyunculara sahip olan film, 2005 yılında sinemalarda gösterilmiştir. Filmin yönetmenliğini John Stockwell üstlenmiştir. Film, Jared ve Sam isimli iki sevgili ile arkadaşları Bryce ve Amanda’nın Bahamalar’da yaptıkları tatilde yaşadıkları maceraları anlatır.

10. Lost in Translation (2003)

En Iyi Tatil Filmleri 10

2003 yapımı Lost in Translation filmi, Sofia Coppola tarafından yazılmış ve yönetilmiştir. Filmin başrollerinde Bill Murray ve Scarlett Johansson yer alır. Filmin konusu, Tokyo’da lüks bir otelde konaklayan Amerikalı aktör Bob Harris ile genç bir kadın olan Charlotte’ın arasında oluşan arkadaşlıktır.

Muhabir: Ömer ARAZ