Aydın'daki aile hekimleri, artık raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarını yazabilecekler. Bu uygulama, emeklilere sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlayacak.

EMEKLİ DANIŞMA HİZMETLERİ

Aydın'daki emekliler, taleplerini ve beklentilerini doğrudan iletebilecekleri bir iletişim platformu üzerinden emekli danışmanlarına ulaşabilecekler. Aydın SGK İl Müdürlüğü'nde kurulan Emekli Hizmet Masaları, emeklilere özel hizmetler sunacaktır. Emekliler, bu merkezlere giderek veya tek bir telefonla emekli danışmanlarına hızlıca ulaşarak bilgi ve hizmet alabilecekler.

Emekliler Icin Yeni Karari Acikladi 81 Ilde Gecerli 1 Ay Ucretsiz Olacak 471199 911E980F0B92C9F3376F94F281119308

TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER

Emeklilerin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümler Aydın'da da hayata geçirilecek. SGK'nın online hizmetleri genişletilerek, emeklilerin işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmelerine olanak tanınacaktır.

Aydın'daki emekliler için özel fırsatlar ve desteklerde sunulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı tesisler, yaz aylarında bir ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak açılacaktır. Ayrıca, Aydın'daki kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden emeklilere yüzde 15 indirimli olarak faydalanabileceklerdir.

Özel indirimler ve fırsatların bazıları şöyle:

Emekliler Icin Yeni Karari Acikladi 81 Ilde Gecerli 1 Ay Ucretsiz Olacak 471199 83F95Faf4C8C651Cfcc953F357E0A609

PTTcell: Emeklilere özel emekli paketi ve PTT Kargo'da indirim.

Bunamaya Karşı En Güçlü Silah Zeytinyağı Bunamaya Karşı En Güçlü Silah Zeytinyağı

TCDD Demiryolları: Ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim.

TROY ve Bankalar: Emekli kartları ile fatura ödemeleri, eczane ve market
harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde giyim mağazalarında indirimler.

Haberleşme, Ulaşım ve Marketler: Zincir marketlerde ve online pazar
yerlerinde özel indirimler.

Bakanlık tarafından kurulan yeni internet sitesi Emekliler.gov.tr üzerinden tüm faaliyetler ve hizmetler paylaşılacak. Bu platform kısa süre içinde kullanıma açılacaktır.

Muhabir: ÖMER ARAZ