Bakan Tekin, müfredatta yer alan "Orta Asya" ifadesinin kaldırılarak yerine "Türkistan" kavramının kullanılacağını duyurdu.
Teknoloji Okuryazarlığına Daha Fazla Yer Verilecek
Yeni müfredatla birlikte okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde teknoloji okuryazarlığına yönelik içeriklerin artırıldığını belirten Tekin, öğrencilerin dijital çağın gerekliliklerine daha iyi hazırlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılan çalışmalarla eğitim içeriklerinin güncellendiğini kaydeden Tekin, öğrencilerin hem akademik hem de kültürel açıdan daha donanımlı yetiştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

“Orta Asya” Yerine “Türkistan” İfadesi Kullanılacak
Müfredatta yapılan terminoloji değişikliğine dikkat çeken Bakan Tekin, ders kitaplarında uzun yıllardır kullanılan "Orta Asya" kavramının yerine "Türkistan" ifadesinin tercih edileceğini açıkladı.
Bu değişikliğin ortak tarih ve kültür bilincinin güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu belirten Tekin, Türk dünyasıyla ilgili içeriklerin de yeni programlarda daha geniş yer bulacağını ifade etti.
Türk Dünyasıyla Ortak Eğitim Materyalleri Hazırlandı
Bakan Tekin, Türk devletleri arasında ortak eğitim materyalleri hazırlanmasına yönelik çalışmaların önemli bir aşamaya ulaştığını da açıkladı.
Ortak tarih, ortak Türk dünyası coğrafyası ve ortak Türk edebiyatı ders kitaplarının hazırlanma sürecinin tamamlandığını belirten Tekin, söz konusu kaynakların eğitim sistemlerinde kullanılmaya başlandığını söyledi.
Müfredatta Türk Dünyası Vurgusu Artacak
Yeni öğretim programlarında Türk devletlerinin tarihi, kültürel bağları ve güncel gelişmelerine ilişkin içeriklerin daha kapsamlı şekilde ele alınacağı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemelerle birlikte öğrencilerin Türk dünyasına ilişkin bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.




