‘Kaya Premium’ yeni yerinde hizmete açıldı! İncirliova’nın yeni gözdesi olacak... ‘Kaya Premium’ yeni yerinde hizmete açıldı! İncirliova’nın yeni gözdesi olacak...

Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde, sendika temsilcilerinin katılımı ile yetkili sendika belirleme çalışmaları yapıldı. Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında Eğitim Bir-Sen'in 3 bin 912, Eğitim İş'in 3 bin 618, Türk Eğitim Sen'in 3 bin 545 ve Eğitim Sen'in bin 427 üyesi olduğu belirlendi. Geride kalan bir yılda, söz konusu sendikaların tamamı üye sayısını arttı. Eğitim Bir-Sen, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilde yetkili sendika olmayı başardı. İkincilik ise Türk Eğitim-Sen’den Eğitim-İş’e geçti. Eğitim Bir-Sen ise 294 üye ile Eğitim-İş’in önünde yer aldı.
En fazla yeni üye yapan sendika 353 ile Eğitim-İş olurken, Eğitim-İş’i 191 ile Eğitim Bir-Sen, 71 ile Türk Eğitim-Sen ve 44 ile Eğitim-Sen takip etti. 17 ilçe arasında Bozdoğan, Buharkent, Çine, Germencik, Karacasu, Karpuzlu, Nazilli ve Sultanhisar’da Eğitim Bir-Sen, İncirliova, Koçarlı, Kuşadası, Kuyucak ve Söke’de Eğitim-İş, Efeler, Köşk ve Yenipazar’da Türk Eğitim-Sen, Didim’de de Eğitim-Sen yetkili sendika oldu. Buharkent’te Eğitim-İş ve Eğitim Bir-Sen’in 52’şer üyesi bulunurken, üyelerin eşit olması nedeniyle yapılan kura çekimi sonucunda yetkiyi Eğitim Bir-Sen aldı. Öte yandan geçen yıl Türk Eğitim-Sen’de olan Çine ve Yenipazar’da yetki, bu yıl Eğitim Bir-Sen’e geçti. 
TEŞEKKÜR ETTİ
Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Fatih Taşpınar, ilde yine yeniden yetkili sendika olduklarını belirterek, “Aydın'da yetkide 11’inci yıl. Sendikamıza emek ve gönül veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.
Taşpınar, Eğitim Bir-Sen’in Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu sözlerine ekledi.
 

Muhabir: EMRAH DİNÇER