Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 18 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 18 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Kut’ül-Amare’nin zaferinin 108.yılı Didim’de Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı, okul öğrenci ve velileri katılım gösterdi.

Didimde Kutul Amare Zaferinin 108 Yili Kutlandi 466077 Ff8442499C1B0D93Cd5Ed2B383C35060

“BİRİNCİ ZAFER ÇANAKKALE’DE, İKİNCİ ZAFERİ BURADA GÖRÜYORUZ”

Didim Cumhuriyet İlk ve Ortaokul Müdürü Mustafa Ay, Osmanlı Devleti’nin Britanya İmparatorluğu’nu hezimete uğrattığı ve binlerce askerini rehin aldığı savaş ile ilgili konuşmasını gerçekleştirmesi ile program başladı. Müdür Ay, “Kut’ül-Amare Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Ordusu’nun zor şartlar ve imkânsızlıklar içerisinde, Çanakkale’den sonra kazandığı ve bir İngiliz tümeninin bütün personeli ile birlikte esir alındığı eşsiz bir zaferdir.” ifadelerine yer verdi. Müdür Ay konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bir Millet geçmişini bilmediği sürece, bugün var olamaz, geleceğine güçlü bir şekilde yön veremez. Türk Milletinin her ferdi mutlaka tarihini öğrenmelidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi: ‘Tarihini bilmeyen milletler, yok olmaya mahkumdur.’ Bugün özgür, bağımsız ve demokratik bir ülkede yaşamamızı sağlayan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı için gözünü kırpmadan canını ortaya koymuş şehitlerimizi, ebediyete eren tüm ecdadımızı, rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyor, Kut’ül Amare Zaferinin 108. Yıl dönümünü kutluyorum.” dedi. Gerçekleşen konuşmalar ardından okul öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı gösteriler sergilendi. Sahnede şiirler okundu, Kut’ül Amare tiyatro eşliğinde izleyicilere anlatıldı, türküler okundu. Öğrenci ve öğretmenlerin performansları seyircilerin beğenisini topladı.

Muhabir: Hüseyin Çalışkan