Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 05 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 05 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Türkiye turizminin parlayan yıldızı Didim’de geçen yaz döneminde yoğun şikayetlere ve huzursuzluğa neden olan korsan taşımacılık ile ilgili önlemler arttırıldı. Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi temsilcileri ile birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde hususi araçla korsan taksi taşımacılığı yapan bir sürücü Akbük yolunda durduruldu.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, Barut Otel önünden aldığı yolcuyu şehir merkezine getiren C.S. idaresindeki 54 B 8728 plakalı hususi otomobili Söke-Didim karayolunda durdururken, araç sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek 2/3 maddesi gereğince işlem yapılarak, korsan taksi taşımacılığından 32 bin 233 lira idari para cezası uygulandı. Araç ayrıca 60 gün trafikten men edilirken, çekici vasıtasıyla otoparka çekildi. Öte yandan Didim Vergi Dairesi Müdürlüğü ekipleri de geçen yıldan beri korsan taşımacılık yaptığına yönelik ihbarlar gelen 54 B 8728 plakalı araç sürücüsü C.S. hakkında tutanak tuttu.

Didimde Korsan Tasimaciliga Gecit Yok 464426 37Ba476B5D834C126D401C0C69Bd2017​​​​​​​

“KORSANLA MÜCADELEMİZ SONUNA DEVAM EDECEK”

Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Barış Şam, korsan taşımacılıkla sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Amacımız Didim’de güvenli bir şekilde taşımacılık yapmaktır. İlçemizde emniyet müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, jandarma trafik ekipleri ve Büyükşehir Belediye zabıta ekipleriyle koordineli çalışarak uygulamaları sıklaştıracağız. Bu uygulamalarda çalışma ruhsatı olmayan araçlar 60 gün süre ile trafikten men ediliyor. Korsanla mücadelemiz sonuna devam edecek” dedi. Korsana karşı vatandaşların da duyarlı olmasını isteyen Şam, “Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen P plakalı servis araçları, gerek araçların çalışma ruhsatları ve güzergah izin belgeleri, gerekse şoförlerin tüm teknik durumları sıklıkla denetleniyor. Bu denetimlerde korsan servisin yanı sıra ehliyetsiz sürücülerle ve sigortasız şoförlerle de karşılaşılıyor. Korsan taşıma yapan araçlar ile ilgili denetimler 2024 yılı içerisinde artarak devam edecek. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını, korsan araçlar ve yetki belgesi yetersiz araçlar ile yolculuk yapmamalarını istiyoruz” diye konuştu.

“TRAFİK EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Taşımacılık hizmetinin disiplin altına alınması için denetimlerin büyük önem taşıdığını kaydeden Şam, “Bizlerle ortak çalışmalar yürüten İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimize, jandarma trafik ekiplerimize, Büyükşehir’e bağlı zabıta ekiplerimize ve Vergi Dairesi müdürlüğü ekiplerimize esnafımız adına teşekkür ediyorum. İlçemizde yaz sezonu boyunca korsan taksi faaliyeti yapanlara ve yetki belgeleri olmadan amaç dışı taşımacılık yapanlara ilgili yönetmelikler kapsamında cezai işlem uygulanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN