Dernek Başkanı Filiz Hekimoğlu, derneğe fayda sağlayan kuruluşlara teşekkür belgesi verdi.

Didim’in doğasının korunması için çalışmalarını sürdüren, doğanın bozulmaması için gerekli davaları takip eden Didim Derneği, dayanışma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltı etkinliğine Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydan Aşık Turgut, Didim Belediyesi bazı meclis üyeleri, CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı ve yönetimi, Didim Derneği Başkanı Filiz Hekimoğlu ve yönetimi, dernek üyeleri, bazı siyasi parti ve örgüt temsilcileri katıldı.

AKBÜK DİDİM’İN AKCİĞERLERİ

Etkinlikte derneğin sürdürdüğü konuları anlatan Didim Derneği Başkanı Filiz Hekimoğlu, “Biz bu kentin mücadelesini verirken bu halkın vicdanı, yönetim kurulumumuzun daha aktif, daha heyecanlı ve daha inançlı hareket etmesine neden oldu. Hepinize bu anlamda tekrar teşekkür ediyorum. Vicdanınız ve doğanın sesi olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bildiğimiz üzere geçmişte gerçekleşen birkaç davandan sonra günümüzde de yavaş yavaş özellikle de yerel seçiminden sonra başlayan ufak ufak demeyeceğim bayağı gümbür gümbür gelen yatırımlar var. Dileriz ki yatırımlar, Didim’in kalkınmasına, doğasına zarar vermeden devam eder. Ancak projeleri incelediğimizde gerçekten endişe verici... Gelişmelere tanık olacağımızı, gelecekte bizim daha da kenetlenmemiz gerektiğini görüyoruz. Belediyemizin yapmış olduğu itiraz başvurularına rağmen özellikle Akbük bölgesindeki plandan bahsetmek istiyorum. Belediyede bu konuyla ilgili toplantılar gerçekleştirildi. Bir örgütlenme mücadelesi var. STK'larla ve hep birlikte bu projenin olumsuzluklarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere de Akbük Devlet Ormanları, Didim'in akciğerleri. Biz onun sayesinde çok gurur duyduğumuz Didim'in havasıyla ünlü olmasını sağlıyoruz. Yüz hektarlık alanda on yıllık olacağı söylenen ama olayın içerisine baktığımızda 129 yıllık bir projeyle karşı karşıyayız. Kurulacak olan mermer ocağını kuracak olanların mermerin kalitesinden, doğaya zarar vermeyeceğinden bahsettikleri kulağımıza geliyor. Onlara şunu söylemek isterim, biz burada madenden çıkacak ürünün değerini konuşmuyoruz. Biz burada Didim'in akciğerleri olan devlet ormanlarında böyle bir projenin yapımını konuşuyoruz. Mühendisliğini konuşmuyoruz. Didim’in geleceğini konuşuyoruz. Didim’in zarar görmesinden bahsediyoruz. Biliyorsunuz vakıflar arazimiz var. Hala devam eden bir dava. Vakıflar arazimiz güzel bir etkinlik sahası olabilir. Bunu artık belediyelerimiz karar verecek. Kültür miras alanları olabilir. Kadın işletmecilerin işlettiği çay bahçesi olabilir. Ama asla ticaret alanı ve turizm alanı olmasın. Ben inanıyorum ki bu davadan sonra karar olumlu çıkacak ve başaracağız. ” dedi.

Didim Derneginin Geleneksel Kahvaltisi Gerceklestirildi 465565 1E4E9A5328D55C975F82A746Fd2379B8

Hekimoğlu konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Hatice Gençay, derneğin takip ettiği davalarda derneğin yanında olduğunu belirtti. Gençay “Didim ile ilgili başkanım Vakıflar arazisiyle ilgili gerekli bilgileri size verdi zaten. Bu konuyla ilgili şu konuda size söz veriyorum, sizin attığınız adımların arkasındayız. Ve vakıflar arazisinin kentimize park olarak kazandırılması için biz de belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Böyle bir organizasyonda bulunduğum için de tekrar çok teşekkür ediyorum. Emekleriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” sözlerini dile getirdi.

Konuşmalar ardından Didim Derneği tarafından hazırlanan derneğe katkıda bulunan isimlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Didim’de 13 motosiklet trafikten men edildi Didim’de 13 motosiklet trafikten men edildi

Didim Derneginin Geleneksel Kahvaltisi Gerceklestirildi 465565 E1B52F8B690A02020F002Cf38Cd477Ee

Muhabir: Hüseyin Çalışkan